Her katılımcının hem kamera arkasında hem de kamera önünde yer aldığı “+1 Kısa Film Atölyesi” 12 down sendromlu gencin katımıyla yapıldı. Kurmaca, belgesel, stop-motion animasyon film yapımı öğretildiği Atölye’de 3 film üzerine çalışıldı. Katılımcılar 12 hafta süren eğitimlerde kamera ve yeşil perde kullanımı ile stop-motion animasyon yapım tekniklerini öğrendi. Sıradışı bir deneyim yaşayan katılımcılar, ortak olarak geliştirdikleri projeyle hayatlarına ve hayallerine odaklanan içeriğe sahip kısa filmi tasarlayıp çekimi yaptı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un da down sendromlu gençlerle birlikte rol aldığı filmin çekimi de keyifli anlara sahne oldu. İduğ, başkanlık makamında çekimi yapılan sahnelerde ilk oyunculuk deneyimini yaşadı.
Özel kardeşlerimizin yanındayız
Bornova Belediyesi Film Ofisi ile yıllardır özelliklere gençlere kısa film ve fotoğraf alanlarında eğitim verirken yapım desteği de sağladıklarını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Sosyal belediyecilik anlayışıyla yürüttüğümüz çalışmalar devam ediyor. Daha önce hayata geçirdiğimiz İş’te Fark Yaratıyoruz projemizle down sendromlu gençlerimize mesleki eğitim vererek istihdamlarını sağlamıştık. Benim de büyük keyif aldığım projeyle de farkındalık yaratmayı amaçladık. Hayatın her alanında özel kardeşlerimizin yanındayız” diye konuştu.
Çekilen filmler gösterimleri 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde saat 14.30’da Bornova Belediyesi Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda yapılacak.