MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova'da borçlanma yok, yatırım var!
Yerel Yönetimler
19 Mayıs 2023 Cuma 12:05

Bornova'da borçlanma yok, yatırım var!

Bornova Belediyesi’nin 2022 Mali Yılı Kesin Hesabı Bornova Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Türkiye ekonomisinin mevcut şartlarında giderlerin iller bankası gelirlerine oranla daha fazla artmamasına rağmen denk bütçeyle Bornova’ya önemli yatırımlar kazandırdıklarını söyledi.

Bornova Belediyesi’nin 2022 Mali Yılı Kesin Hesabı Bornova Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Türkiye ekonomisinin mevcut şartlarında giderlerin iller bankası gelirlerine oranla daha fazla artmamasına rağmen denk bütçeyle Bornova’ya önemli yatırımlar kazandırdıklarını söyledi. Borçsuz bir belediye olduklarına vurgu yapan Başkan İduğ, “Geldiğimiz nokta Bornova Belediyesi’nin bütçesini ne kadar doğru kullandığını ortaya koyuyor. Durmayacağız. Geleceğimize yönelik yatırımları Bornovamıza kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Borçsuz bir belediye olarak faiz ödemediklerine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, banka hesaplarındaki 121 milyon 769 bin TL nakit mevduatın 2023 yılına devrettiğini söyledi. İduğ, “Çalışanlarımıza ya da piyasaya herhangi bir borcumuz yok. Kasamızda paramız var. 2024 yılına da borçsuz geçmemiz önceliğimiz. Oluşturduğumuz mali disiplin sayesinde söz verdiğimiz bütün yatırımları yaptık” dedi. 

Rekabetçi yapının getirisi

2022 yılında 131 milyon liralık yatırım yapıldığını, mal ve hizmet alımlarının tutarının da 54 milyon lira tuttuğunu belirten Başkan İduğ, “Mal ve hizmet alımlarının 2019 yılındaki tutarı 46 milyon liraydı. Türkiye’nin ekonomisi ortada. Aynı hizmeti hatta daha fazlasını vererek, üç yıl sonra, bugünün rakamlarıyla 2022 yılında 56 milyon lira olarak sonuçlandırdık. Bunun arkasında rekabetçi yapımız, stok yönetimi ve kontrollü bir çalışma var. Bu rakamlar Bornova Belediyesi’nin bütçesini ne kadar doğru kullandığını ortaya koyuyor” dedi.



Geleceğe yönelik çalışmalar

4 yılı aşan görev sürelerini değenlediren Bornova Belediye Başkanı Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bu süreçteki 500 milyonluk  yatırımlarımızın tamamını borçsuz olarak gerçekleştirdik. Kiralamadan satın alma modeline geçtik. Artık yıllık 150 milyon TL araç kiralama bedeli ödemiyoruz. 20 milyon TL’ye asfalt Asfalt Üretim Tesisi kurduk. Güncel  değeri 50 milyon TL’yi aştı ve 30 yıl Bornova’nın hizmetinde olacak. Söz verdiğimiz gibi yol hamlesi başlattık. Yol çalışmalarında önceliği en çok ihtiyaç duyan mahallelere verdik. Ne mutlu bize ki üretim fazlası asfaltı satabiliyoruz. Araç filosu hepsi bizim, hepsi Bornova’nın geleceği için. Bunların yanısıra İletişim Merkezi’ni açtık, Birimlerimizi Kampüs Bornova Projesi ile aynı yere topladık. Yeni pazaryerleri yaptık. Dört tane fitness salonu yaptık, yüzme havuzu açtık, tüm spor tesislerimizi yeniledik.”dedi.

Tesislerimizi işler hale getiriyoruz

Yeni bir bina yapmanın çok önemli olmadığını, atıl olanların değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Elinizdeki tesis ve alanları verimli bir şekilde kullanmanız gerekiyor. Kullanılmayan tesis kalmamalı, hepsi etkin şekilde kullanılmalı. Biz bunu Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’nde, Kandere Parkı içindeki metruk binada ve daha çok bir çok yerde yaptık. Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’ni STK Yerleşkesi’ne dönüştürdük. Şu anda 400’e yakın dernek yararlanıyor” diye konuştu.

Sosyal devlet, toplumcu belediyecilik

Yapılacak yatırım ve çalışmaları ihtiyaçlara göre belirlediklerini ifade ederek yeni müjdeler veren İduğ, “Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri ile Taziye Evleri’nin sayısını arttıracağız.  Öğrenci yurtlarımızın kapasitelerini Bornova Merkez’de yapımı devam eden iki yurdun yanısıra etkin bir şekilde kullanılmayan mevcut tesislerimizi de dönüştürerek bine çıkarmak istiyoruz. Sosyal devlet, toplumcu belediyecilik anlayışı bunu gerektirir. Durmayacağız. Bu tip yatırımları Bornovamıza kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Rakamlarla bütçe

2022 yılında Bornova Belediyesi’nin gelir bütçesi 793 milyon 778 bin 632 TL, gider bütçesi 818 milyon 678 bin 698 TL oldu. Bu rakamlar ışığında gerçekleşme oranları gelir bütçesi için yüzde 102.03, gider bütçesi yüzde 94.21 olarak gerçekleşti. 2022 Mali Yılı Kesin Hesabı Bornova Belediye Meclisi’nde de kabul edildi.

(Bu bir advertoriyal reklam çalışmasıdır)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir