MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova’da hareketlilik kutlandı
Yerel Yönetimler
25 Eylül 2024 Çarşamba 10:04

Bornova’da hareketlilik kutlandı

Bornova Belediyesi’nin Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen  Otomobilsiz Kent Günü’nde zirve yaptı. Spor aktiviteleri, bisiklet turları ve Homeros Kayadibi’nde düzenlenen fidan dikimi gibi etkinliklerle çevre dostu ulaşım ve sağlıklı yaşam

 Bornova Belediyesi’nin Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Bornova Süvari Caddesi’nde gerçekleştirdiği Otomobilsiz Kent Günü büyük ilgi gördü. Paneller, forumlar, atölyeler, spor etkinlikleri, müzik dinletileri ve dans gösterileri gibi pek çok renkli aktivite vatandaşlarla buluştu.

Spor etkinlikleri ve bisiklet turu

Bornova Belediyesi ayrıca Büyükpark’ta kadınlar için yoga ve step etkinlikleri düzenlerken, masa tenisi ve basketbol gibi spor aktiviteleri de etkinliğe renk kattı. Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndan Yeşilova Höyüğü’ne düzenlenen bisiklet turu ile katılımcılar sağlıklı yaşam için pedal çevirdi.

Homeros’un torunlarından geleceğe yeşil miras

Yine Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Homeros Kayadibi Mahallesi’nde, İzmir Aktivist Sanatçıları ile birlikte "Homerosun Torunları Zeytin Ormanı" için fidan dikimi gerçekleştirildi. Bornova Belediyesi’nin desteğiyle öğrenciler de Yunus Emre Mahallesi’ne fidanlar dikerek Bornova’yı daha yeşil bir geleceğe taşıyan adımlara katkı sundu.

Başkan Eşki’den etkinliklere tam destek

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, hareketlilik haftası boyunca sürdürülen etkinliklerle ilgili olarak sağlıklı yaşam ve çevre dostu ulaşımın önemine dikkat çekti. Eşki, “Kentimizin sürdürülebilir bir geleceğe adım atması için yalnızca yolları değil, yaşam tarzımızı da değiştirmeliyiz. Bisiklet kullanımı gibi çevre dostu ulaşım araçlarını teşvik ederken, aynı zamanda vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlenmesini hedefliyoruz. Homeros’un torunları olarak zeytin fidanları dikmek de Bornova’nın yeşil kimliğini geleceğe taşıyan bir adımdır” dedi.

 

 

 

Çevreye duyarlı projelerle geleceğe yatırım

 

 

 

Bornova Belediyesi’nin çevre ve iklim adaleti konusunda yaptığı projelerin, geleceğe daha yaşanabilir bir Bornova bırakma hedefinin önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Ömer Eşki,  “Bu hafta düzenlediğimiz tüm etkinlikler, geleceğe yönelik büyük bir adımın küçük parçalarıdır. Sağlıklı ve sürdürülebilir bir Bornova için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir