MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova’da değişim yılı
Yerel Yönetimler
23 Nisan 2025 Çarşamba 09:57

Bornova’da değişim yılı

Bornova Belediyesi, Başkan Ömer Eşki öncülüğünde geçtiğimiz yıl altyapı, dijitalleşme, sosyal yardımlar ve kültür-sanat alanlarında önemli projelere imza attı. 28 kilometre asfalt dökümüyle rekor kırılırken, yeşil alanlar, kent bostanları ve yeni parklarla Bornova’nın çehresi yenilendi. Bornova Belediyesi, Başkan Ömer Eşki öncülüğünde geçen bir yılda dijitalleşme, altyapı, sosyal yardımlar ve kültür-sanat alanlarında önemli projelere imza attı.

Bornova Belediyesi, Başkan Ömer Eşki öncülüğünde geçtiğimiz yıl altyapı, dijitalleşme, sosyal yardımlar ve kültür-sanat alanlarında önemli projelere imza attı. 28 kilometre asfalt dökümüyle rekor kırılırken, yeşil alanlar, kent bostanları ve yeni parklarla Bornova’nın çehresi yenilendi. Bornova Belediyesi, Başkan Ömer Eşki öncülüğünde geçen bir yılda dijitalleşme, altyapı, sosyal yardımlar ve kültür-sanat alanlarında önemli projelere imza attı. “Asfalt kokulu bir yıl” olarak anılan bu dönemde, Bornova’nın çehresi değişti.

Başkan Eşki Güçlü Bornova’nın inşa edilmesi için Kentsel Dönüşüm, Yeşil Dönüşüm ve Dijital Dönüşüm hedeflediklerini ifade etti.

Altyapıda rekor: 28 kilometre asfalt, 9 kilometre yeni yol

Başkan Ömer Eşki, 28 kilometre ile Türkiye’de ilçe belediyeler içinde en çok asfalt atan belediye oldu. Ayrıca geçtiğimiz yıl boyunca 2024’te 58,6 kilometre yolun bakım ve onarımı yapılırken 10 kilometre de yeni yol açıldı. Işıkkent’te 14 bin metrekarelik TIR Garajı hizmete açıldı, Küçükpark bölgesinde ise moto kurye parkı gibi önemli projeler hayata geçirildi.

Yeşil ve temiz Bornova hedefi

570 park ve yeşil alanda bakım, yenileme ve temizlik çalışmaları yürütüldü. Yeni açılan KKTC Parkı ve açılışı 27 Nisan’da yapılacak olan Abide-i Hürriyet Parkı ile Bornova, konsept parklarıyla da fark yaratıyor. Kent bostanları ve fide dağıtımlarıyla doğaya ve üretime destek artıyor.

Bornova Misketi’nden Lale’ye coğrafi işaret yolculuğu

Bornova’nın simgesi olan Misket Üzümü ve Kınalı Bamyası’ndan sonra Bornova Lalesi için de coğrafi işaret başvurusu yapıldı. Yerel tohum bahçeleriyle 100 çeşit yazlık ve 15 çeşit kışlık atalık tohum yetiştirildi.

Dijitalleşmede Türkiye’ye örnek

Bornova, bir yandan kentin dijital bir ikizini oluşturup, yapay zeka desteğiyle karar destek çalışmaları yürütürken, diğer yandan da BorN-Eye Yapay Zekâ Destekli Yol Tespit Sistemi ile altyapı sorunlarını dijital takip ve maliyet analizleriyle çözmeye başladı. Gayrimenkul değerleme ve istimlak süreçlerinde de yapay zekâ kullanılarak Türkiye’de öncü bir belediye oldu.

Sosyal Belediyecilikte insan odaklı model

7 Kent Market, 3 Kent Lokantası ile uygun fiyatlı gıda ve yemek hizmeti sunuldu. Vatandaşlar logolu yardım kolileriyle değil, alışveriş kartlarıyla onurlu destek aldı. Ramazan’da 30 bin kişilik iftar, 60 bin kişiye çorba ve binlerce aşure dağıtıldı.

Kültür, sanat ve eğitimde atılım

Bornova Kitap Günleri, Halk Dansları Festivali, tiyatro ve sanat kurslarıyla kültür sanat hayatı canlandı. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu 6 ödülle yılın en başarılı ekibi oldu. BELGEM’de 2 bin, Gençlik Merkezi’nde 3 bin 500 öğrenci eğitim aldı. Çocuk merkezleri ve spor kursları genişletildi.

Başkan Eşki: “Hedefimiz üç dönüşüm”

Başkan Ömer Eşki, “Geride kalan yılda çokça duyulmayan ama gelecekte sık sık konuşulacak işlere imza attık. İhtiyaç sahibi vatandaşın yanında olduk, altyapıyı yeniledik, tarım ve üretimi canlandırdık. Kültürden sağlığa, eğitimden dijitale örnek bir belediye olacağız. Bu dönemde de kentsel dönüşüm, dijital dönüşüm ve yeşil dönüşüm ile Bornova’nın geleceğini inşa edeceğiz” sözleriyle yeni dönem vizyonunu açıkladı.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Gerçek İzmir