MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Buca Belediye Başkan Aday Adayı Özreçber 'Ova'ya projelerini anlattı
Politika
22 Kasım 2018 Perşembe 14:02

Buca Belediye Başkan Aday Adayı Özreçber 'Ova'ya projelerini anlattı

CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Özreçber adaylık sürecine kısa bir süre kala çalışmalarını Ova Bölgesi olarak tabir edilen Gediz-Göksu hattında sürdürdü. 

Cumhuriyet Halk Partisi Buca Belediye Başkan Aday Adayı Barış Özreçber adaylık sürecine kısa bir süre kala çalışmalarını Buca’da Ova Bölgesi olarak tabir edilen Gediz-Göksu hattında sürdürdü. 

Ova Bölgesi’nde, temsilde adaletin olmadığı ve belediye hizmetlerinden yeteri kadar faydalanılamadığı düşüncesinden hareketle oluşturulan; 6 mahallede (Göksu, Yeşilbağlar, Fırat, İnönü, Mustafa Kemal, Akıncılar) örgütlü, çeşitli STK’lar, dernekler, kanaat önderleri ve bölge halkının katılımıyla hayata geçen Temsilde Adalet Platformu’nun davetiyle gerçekleşen toplantıya katılım yüksek oldu.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Platform Sözcüsü Mehmet Aras, “Temsilde Adalet Platformu bölge insanımızın kamu kaynaklarına ulaşım sıkıntılarının yıllar içerisinde gittikçe artması neticesinde ortaya çıkmıştır. Geçtiğimiz dönemlerde açıkça görülmektedir ki, bölge halkımızın yerel yönetimimizde temsili ile ilgili ciddi sıkıntılar mevcuttur. Belediye meclisinde bölgemizin, halkımızın sesi olacak temsilciler yer bulamadılar. Bu durum mahallelerimizde büyük memnuniyetsizlik yarattı. Platform olarak bu sıkıntıların çözümü için 4 aydır, kanaat önderlerimizle, çalışma grup üyelerimizle ve halkımızla birlikte toplantılar düzenliyoruz. Bu toplantılar neticesinde Belediye Başkan Adayı olarak Sn. Barış Özreçber’i, meclis üyesi adayı olarakta Sn. Eyüp Yalur’u sonuna kadar destekleme kararı aldık. Kendileri uzun çalışmalarımız neticesinde bizim süzgecimizden geçmişler, güvenimizi kazanmışlar ve onayımızı almışlardır. Kendilerini de bu toplantıya davet ederek, aday gösterilmeleri halinde bölgemizin tüm desteğinin arkalarında olacağını kamuoyuna deklare etmek istedik” dedi.

Sonrasında söz alan Barış Özreçber, “Başkan adayı olmam halinde, bölge halkımızın meclisimizde temsiliyeti ile ilgili sorunu mutlaka gidereceğim. Ova bölgemizin ilçemize daha fazla entegre olması için planladığımız birçok çalışmamız mevcut. Zaten projelerimizi planlarken önceliğimizi toplumumuzda belediye hizmetlerinden yeterince pay alamayan kesimlerimize verdiğimizi söyleyebilirim. Projelerimizle ilgili detayları açıkladığımızda da göreceksiniz, nasip olurda seçilirsek ilçemizde ilk dokunuşlarımız Ova Bölgemize olacak. Ayrıca bu samimi ortam, verdiğiniz güven duygusu ve duygudaşlığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantının devamında Platformun Kurucu Başkanı olan ve aynı zamanda Platformun Belediye Meclis Üyesi Adayı olarak önerdiği Eyüp Yalur söz alarak “Platformumuz bölge halkımızın ihtiyaçları dolayısıyla, sıkıntılarının giderilmesi için oluşturuldu. Bölge halkımız adil bir şekilde belediye meclisimizde temsil edilmeli. Bu dönem temsiliyet sorununu mutlaka çözeceğiz, bunu hep birlikte başaracağız. Başkan adayımız Sn Barış Özreçber’in ilçemizin tümünü kucaklayacak bir düşünce içerisinde olduğunu biliyorum. Platform olarak yaptığımız görüşmeler neticesinde, tüm paydaşlarımızla, katılımcılarımızla kendilerini destekliyoruz. Partimizin bu dönem halkımızın onayını almış kişilere daha fazla sorumluluklar yüklemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Toplantı Barış Özreçber'in mahalle temsilcilerinin ve katılımcıların sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Cemal Yurteri
 22 Kasım 2018 Perşembe 16:07
Olacak bu iş Bucanın Barışı..!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir