MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Buca Cezaevi alanı planlarında yeni gelişme: Komisyondan İller Bankası'na ret!
Yerel Yönetimler
10 Mart 2024 Pazar 10:50

Buca Cezaevi alanı planlarında yeni gelişme: Komisyondan İller Bankası'na ret!

İller Bankası tarafından Büyükşehir'in planlarına yapılan itiraz komisyonlarda değerlendirildikten sonra yarın yapılacak mart ayı ilk meclis gündemine geldi. Buna göre İller Bankası'nın itirazı komisyonlarda oy çokluğuyla reddedildi. İtirazın meclis oturumunda da aynı şekilde oy çokluğuyla reddedilmesi bekleniyor. 

GERÇEKİZMİR - Yıkılan Eski Buca Cezaevi alanının planlanma süreci kent gündemindeki yerini koruyor. 

Bakanlığın yargı kararlarıyla alanda yetkisiz kalmasının ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve "Rekreasyon Alanı (özel projesine göre)", "Genel Otopark Alanı", "Hafif Raylı Toplu Taşıma İstasyonu" ve diğer kamusal kullanımların belirlenmesine yönelik hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Önerisi meclisten oy çokluğuyla onay almıştı. 

Planların askıya çıkarılmasının ardından başlayan itiraz süreci de başladı. İller Bankası tarafından yapılan itiraz da komisyonlarda değerlendirildikten sonra yarın yapılacak mart ayı ilk meclis gündemine geldi. 

Buna göre İller Bankası'nın itirazı komisyonlarda oy çokluğuyla reddedildi. İtirazın meclis oturumunda da aynı şekilde oy çokluğuyla reddedilmesi bekleniyor. 

İlgili maddede, "Belediye Meclisimizin 15/11/2023 tarihli ve 05.1164 sayılı Meclis Kararı ile uygun görülerek 10/01/2024 tarihinde onanan ve 12/01/2024–12/02/2024 tarihleri arasında askıya çıkarılan, Buca ilçesi, İnönü Mahallesi, 673 ada ve çevresinin, ilgili Daire Başkanlıklarının talep ve projeleri doğrultusunda, ilçenin kamusal açık alan ve bölgesel otopark ihtiyacının karşılanması, "İzmir Hafif Raylı Sistemi 5. Aşama Üçyol-Buca Metro Hattı Projesi" kapsamında istasyon alanının ayrılması, alanın cezaevine yönelik geçmiş kullanımından yola çıkılarak kültürel miras, kent hafızası kapsamında yeraltında müze kullanımının yer alması amaçlarıyla, "Rekreasyon Alanı (özel projesine göre)", "Genel Otopark Alanı", "Hafif Raylı Toplu Taşıma İstasyonu" ve diğer kamusal kullanımların belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına askı süresi içerisinde İller Bankası A.Ş tarafından yapılan itirazın oyçokluğu ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu" ifadelerine yer verildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir