MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Buca’da Pazaryeri gitti, belediye hizmet alanı geldi!
Yerel Yönetimler
9 Kasım 2023 Perşembe 13:54

Buca’da Pazaryeri gitti, belediye hizmet alanı geldi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca’da Pazar Alanı kullanımında kalan parsele dair gerçekleştirdiği imar planı değişikliğini askıya çıkardı. Alan değişiklik ile ‘Belediye Hizmet Alanı’ olarak planlandı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi Dumlupınar Mahallesi’ndeki 10184 ada 1 parsele ilişkin imar planı değişikliği askıya çıktı.

İlçedeki Şahlanlar Halı Sahası’na yakın konumda 220/70 Sokak ve 220/34 Sokak arasında bulunan ve şahıs mülkiyetinde olan parsel mevcut durumda ‘Pazar Alanı’ kullanım kararında kalıyordu.

RAPORDAN DETAYLAR: PAZAR ALANI ÇOK SPESİFİK

Planlama kararı raporunda değişikliğe ilişkin, ‘’Yürürlükteki 1/5000 ölçekli nazım imar planında kullanım kararının (Pazar Alanı) çok spesifik olması nedeniyle, taşınmazın kullanım kararının ‘Belediye Hizmet Alanı’ olarak değişitirilerek; halkın hizmetine yönelik daha fazla kullanım kararının yer alması amacıyla 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği hazırlanmıştır’ denildi.

Yeni planın getirdiğine göre ‘Pazaryeri’ olarak ayrılan taşınmazın kullanım kararı ‘Belediye Hizmet Alanı’ olarak değiştirildi.

Karar 8 Aralık’a kadar askıda kalacak. Bu sürede itiraz edilebilecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir