MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Buca'da işçilere zam, krize son!
Yerel Yönetimler
23 Ağustos 2023 Çarşamba 22:06

Buca'da işçilere zam, krize son!

Buca'da 3 gündür süren iş bırakma eylemlerine belediye cephesi ile sendika temsilcilerinin bugün yaptığı görüşmeyle nokta kondu. Başkan Kılıç sağlanan anlaşma sonrası, "Ek zam talep görüşmelerini ortak mutabakat ile tamamladık. Belediyemizdeki en düşük işçi gelirini bugünden itibaren 21.100 TL olarak belirledik. Şu andan itibaren eylemler sona ermiştir" mesajını verdi.

GERÇEKİZMİR - Buca Belediyesi'nde DİSK Genel İş sendikasında örgütlü işçilerin ara zam talebiyle yaptığı eylemler sağlanan uzlaşıyla sona erdi. 

Buca'da 3 gündür süren iş bırakma eylemlerine belediye cephesi ile sendika temsilcilerinin bugün yaptığı görüşmeyle nokta kondu. 

BAŞKAN AÇIKLADI: EN DÜŞÜK MAAŞ 21.100 TL 
Edinilen bilgiye göre belediye işçilerin yüzde 50'lik zam talebini kabul etti. Anlaşmanın sağlanmasının ardından işçilerle bir araya gelen Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bunun bilinciyle emekçilerimizi ülkemizdeki ağır ekonomik şartlara ezdirmedik. Ek zam talep görüşmelerini ortak mutabakat ile tamamladık. Belediyemizdeki en düşük işçi gelirini bugünden itibaren 21.100 TL olarak belirledik. Şu andan itibaren eylemler sona ermiştir. Bundan sonra daha güçlü şekilde, daha büyük bir şevkle #YarınınBucası için çalışmaya devam edeceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun..." ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir