MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Buca’daki 19 hazine arazisi için kritik karar!
Yerel Yönetimler
1 Ocak 2021 Cuma 13:18

Buca’daki 19 hazine arazisi için kritik karar!

Maliye Hazinesi tarafından 2017 yılında ilgililerine doğrudan satılmak üzere Buca Belediyesi’ne devredilen 19 taşınmaz için karar alınacak. Buca Belediyesi meclis gündeminde yer alan önergeye göre taşınmazların satılması için gerekli süreler geride kalırken Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne iade hamlesi gerçekleşecek.

GERÇEKİZMİR- Buca Belediyesi, hazinenin mülkiyetinde olan 19 adet taşınmaz için kritik bir karar almaya hazırlanıyor. 2017 yılında Maliye Hazinesi tarafından, Buca Belediyesi’ne devredilen 19 adet taşınmazın ilgililerine doğrudan satışı istenmişti. Gelinen noktada muhataplar harekete geçmeyip taşınmazları almazken yasa gereği belediyenin yeni süreç için karar alması kaçınılmaz oldu.

Meclis gündeminde yer alan maddeye göre devir tarihinden sonraki 1 yıl içinde taşınmazlar alınmazsa ve 3 yıl içinde belediye tarafından satılmazsa yeni bir süreç başlıyor. Bu durumda taşınmazlar hazine adına resen tescil ediliyor.

Buca Belediyesi de, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi’ne taşınmazları iade etmek üzere karar almaya hazırlanıyor.

İşte o madde: İlçemiz dahilinde bulunan Maliye Hazinesi mülkiyetindeki 19 adet taşınmazın, 4706 sayılı kanunun 5.maddesine istinaden ilgililerine doğrudan satılmak üzere  Belediyemize 14.08.2017  ve 20.11.2017  tarihlerinde devir edilmiştir. Bu taşınmazların satış işlemleri hususunda ilgililerine yapılan tebligatlara rağmen süresi içinde satın alma taleplerinde bulunmadıkları görülmüştür. Belediyemiz ve Maliye Hazinesi arasında imzalanan protokolün 4.maddesinde de bahsedildiği gibi (Belediyece yapılacak yazılı tebliğat tarihinden itibaren bir yıl içinde satın alınma talebinde bulunulmayan veya üzerinde yapılanma olmayan taşınmazlar genel hükümlere göre devir tarihinden itibaren üç yıl içinde belediyece satılamayan taşınmazlar, Belediyenin muvafakatine ve hükme gerek olmaksızın Hazine adına resen tescil edilecektir.) denmektedir. Anılan taşınmazların, 4706 sayılı yasanın 5.maddesine istinaden ilgilisine doğrudan satılmak üzere Belediyemize devir eden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü(Milli Emlak)’ne iade edilmek üzere, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18.maddesinin ( e)  bendi gereği Belediye Meclisimizce bir karar alınması istemine dair önerge.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir