MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Buca meclisinde gündem 'Bekir Coşkun': AK Parti bu kez 'hayır' dedi!
Yerel Yönetimler
4 Ocak 2021 Pazartesi 16:59

Buca meclisinde gündem 'Bekir Coşkun': AK Parti bu kez 'hayır' dedi!

Menderes Mahallesi’nde yapılacak parka merhum gazeteci Bekir Coşkun’un adının verilecek olmasına Aralık oturumunda ‘evet’ diyen ve kararın meclisten oy birliğiyle geçmesini sağlayan AK Parti Grubu, Ocak ayında ise önerge vererek ‘hayır’ yönünde refleks sergiledi.

GERÇEKİZMİR - Buca Belediyesi’nin Ocak ayı olağan meclis toplantısı Başkan Erhan Kılıç idaresinde gerçekleşti. Oturumda ilçe özelinde önemli kararlar alındı.

Aralık ayı meclis toplantısında gündeme gelen park yapımı ve adının verilmesi maddesi için flaş bir gelişme yaşandı. Menderes Mahallesi’nde yapılacak parka merhum gazeteci Bekir Coşkun’un adının verilecek olması önceki toplantıda oylanırken AK Parti’nin de ‘kabul’ refleksiyle oy birliğiyle alınan karar yeniden masaya yatırıldı.

AK Parti bu kez parka isim verilmesi konusunda ret oyu verdi. Başkanlığa verilen önergede önceki kararın tersine tavır takınan AK Parti Grubu, ‘hayır’ oyu verdi ve parka isim verilmesi hususu oy çokluğuyla kabul edildi. AK Parti'ye Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) de destek verdi. Cumhur İttifakı bu konuda ortak tavır almış oldu. 

Geçtiğimiz günlerde parka yapılacak Bekir Coşkun heykeli tartışma yaratmıştı. AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan konuyla ilgili açıklama yapmış ve “En son ayı heykeli ve maskeli heykel ile gündeme gelen CHP'li belediyeler, heykel yarışını sürdürüyor. CHP’li Buca Belediyesi 2 metre yüksekliğinde Bekir Coşkun heykeli yaptırıyor. Adınızı ‘Cumhuriyet Heykel Partisi yapın da rahatlayın, halk ile alakanız yok ne de olsa” çıkışında bulunmuştu.

AK Partili Özalan’a, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ednan Arslan cevap vermiş ve “Sayın Alpay Özalan, inşallah sana da sağlığında İzmir'de Metin Oktay gibi heykelinin dikilmesi nasip olur. Parti ismi önerisine gelince, sadece ‘Kalkınma Partisi' size yeter. Zaten ‘Adalet' ile işiniz yok” ifadelerini kullanmıştı.

İzmir siyasetinde yaşanan heykel tartışması sonrasında AK Parti Grubu’nun Buca meclisinde tavır değişikliğine gitmesi dikkat çekti. Aralık ayı toplantısında isim konusunda sakınca görmediklerini ifade eden AK Partili meclis üyeleri bu kez Coşkun’un partileri aleyhinde yazıları olduğunu öne sürerek maddeye ret oyu verdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir