MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Buca’da hobiden mesleğe uzanan yolculuk
Yerel Yönetimler
11 Ekim 2026 Pazar 09:04

Buca’da hobiden mesleğe uzanan yolculuk

Buca Belediyesi’nin Buca Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle düzenlediği aşçılık kursları, mutfaktaki yeteneklerini geliştirmek isteyen vatandaşlara yeni kapılar açıyor. Üç aylık eğitim programında mesleki beceriler kazanan kursiyerlerden bazıları iş hayatına atılırken bazıları da kendi işletmelerini kurarak üretime katılıyor.

Buca Belediyesi, Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde düzenlediği aşçılık kurslarıyla vatandaşların mesleki gelişimine ve istihdamına katkı sağlıyor. Buca Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitimlerde kursiyerler, uzman eğitmenler eşliğinde temel ve ileri düzey pişirme tekniklerini uygulamalı olarak öğreniyor. Tam donanımlı mutfak ortamında üç ay boyunca eğitim alan kursiyerler, program sonunda aldıkları belgelerle meslek edinme yolunda önemli bir adım atıyor. Kimi kursiyerler edindikleri becerilerle iş hayatına katılırken kimileri de kendi işletmelerini açarak hayallerini gerçeğe dönüştürüyor.

HOBİ OLARAK BAŞLADI, MESLEĞE DÖNÜŞTÜ
Kursa hobi amacıyla katılan Gamze Nur Altan, eğitim sürecinde kazandığı bilgi ve beceriler sayesinde bir kurumda aşçı yardımcısı olarak işe başladığını belirtti. Altan’ın hikâyesi, kursların mesleki gelişim ve istihdama sağladığı katkının örneklerinden biri oldu.

“HER HAFTA YENİ BİR ŞEY ÖĞRENİYORUZ”
Kursiyerlerden Yasemin Yılmaz ise aşçılık eğitimlerinin kendisine hem yeni beceriler hem de sosyal bir ortam kazandırdığını ifade ederek, “Burada hem arkadaşlarım oldu hem vaktim geçiyor hem de bir şeyler öğreniyorum. Hocamız da çok iyi. Bizlere karşı çok anlayışlı. Güzel de öğretiyor. Her hafta bir şey öğreniyoruz” diye konuştu.

Mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla kursa katılan Nurdane Korkmaz da mutfakta bildiklerini yeni tekniklerle pekiştirmenin heyecanını yaşadığını belirterek şöyle konuştu:
“Kendimi geliştirmek ve aşçılık adına belge almak için geldim. Çok güzel şeyler öğreniyoruz. Türk mutfağı, aşçılığa doğru böyle adım adım ilerlemek istiyoruz. Ne kadar ev hanımı olup devamlı yemek de yapsak burada böyle püf noktalarıyla, ince ayrıntılarıyla öğrenmek çok zevkli oluyor.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Gerçek İzmir