MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Buca’da rayları turizme taşıyacak proje ihaleye çıkıyor!
Yerel Yönetimler
30 Ekim 2023 Pazartesi 11:15

Buca’da rayları turizme taşıyacak proje ihaleye çıkıyor!

Buca Belediyesi 2006 yılından beri atıl durması nedeniyle TCDD’den kiraladığı tren yolu hattını çekim merkezine dönüştürmek için geliştirdiği proje için ihaleye çıktı. İhale sonrasında projenin 1 yılda tamamlanması bekleniyor.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Buca Belediyesi'nden ilçe ve kent turizmi için önemli bir hame geldi. 

Buca Belediyesi 1872 yılında ilçenin ünlü üzümünü Avrupa’ya ulaştırmak için Levantenler tarafından yapılan fakat 2006 yılından beri atıl durumda olan tren yolu hattının canlandırılması için geliştirilen proje için ihaleye çıktı.

Mülkiyeti TCDD’ye ait olan hattı kiralayan belediye, yaklaşık 40 bin metrekare alan için proje hazırlamıştı. Hazırlanan projenin hayata geçirilmesi için ihaleye çıkıldı.

24 Kasım saat 11:00’da yapılacak ihale ile proje 1 yılda hayata geçirilecek. Yeni rekreasyon alanı ile Buca yeni bir çekim merkezi kazanacak.

PROJEDE NELER VAR?
Eski tren yolu hattı için hazırlanan projede, kesintisiz bisiklet yolu, gezinti yolları engelli dostu tasarımlar, çocuk oyun alanları, kafe, büfe ve ahşap teraslar yer alıyor. Hat içinde Üretici Kadınlar Pazarı’nın da kurulması planlanıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi önünde bulunan Buca İstasyonu’nun olduğu bölümün ise Sanat Sokağı’na dönüştürülmesi hedefleniyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir