MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyük şölende enginara farklı yorumlar
Güncel
28 Nisan 2018 Cumartesi 10:56

Büyük şölende enginara farklı yorumlar

Ekonomi Üniversitesi'nin genç şefleri, Urla'da düzenlenen 4. Uluslararası Enginar Festivali'nde enginara gelenekselliğin yanı sıra farklı tatlar kattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen festivalde İEÜ'lü şefler, enginarlı ekmek, limonata, suşi, turta, pizza gibi birbirinden farklı ürünleri festival konuklarına sundu. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan da, öğrencilerin yaptığı ürünleri alarak, tattı, yenilikçi tariflere tam not verdi.

Festival kapsamında Urla Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan atölyelerde, İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü eğitmen şefleri ile Tunus, Cezayir, Fas, İtalya, Lübnan, Fransa'dan gelen dünyaca ünlü şefler, enginarın farklı tariflerini izleyicilere aktardı.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, öğrencilerin yaratıcılıklarıyla birbirinden farklı ürünler ortaya sunduğunu ve festivale renk kattığını belirterek, "Üniversitemiz Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, festivale ayrı bir tat katıyor. Bölgemizin yerel tatlarına yeni bir soluk getiriyor. Festivalde de konukların büyük ilgisini çekiyor. Bu da eğitimimizin ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir