MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir 8 yeni otopark için düğmeye bastı!
Yerel Yönetimler
28 Mart 2018 Çarşamba 11:11

Büyükşehir 8 yeni otopark için düğmeye bastı!

Büyükşehir Belediyesi, imar yasası gereği topladığı otopark ücreti, fonda rekor düzeye ulaştı. Kentteki park yeri sorununun çözümü için 8 yeni projeye birden başlanıyor.

1 milyon 300 bini aşkın kayıtlı aracın trafiğe çıktığı İzmir’de belediye eliyle işletilen resmi otoparklarda kapasite artışına gidiliyor. Yaklaşık 13 bin araçlık otoparklarla hizmet veren belediye, yeni yatırımlarla bu rakamı 17 bine çıkaracak.

FON REKOR KIRDI
Belediyenin imar yasası gereği inşa edilen yeni konutlardan topladığı ücret 2017’de, 37 milyon 280 bin 374 liraya; fonda biriken toplam para da 62 milyon 874 bin liraya ulaştı. Yasa gereği sadece yeni otopark tesis yatırımlarında kullanılabilen ve diğer belediye hizmetlerine aktarılamayan para miktarı son on yılın en üst seviyesine ulaştı.

Kent genelinde yirmiye yakın otopark tesisini işleten Büyükşehir, sokaklardaki açık alan, katlı ve abonman otoparklarında kaydedilen güncel verilere göre, 12 bin 448 araç kapasitesiyle hizmet veriyor. Son olarak 630 araçlık Alaybey Katlı Otopark’ını hizmete açan Büyükşehir’in otopark fonunda biriken para, Hatay Katlı Otoparkı baz alınırsa 6 adet tesis yapacak bütçesi bulunuyor.

Son üç yılda Buca Kasaplar Meydanı Yer Altı Otoparkı, Alsancak Tam Otomatik Katlı Otoparkı, Bergama Zafer Katlı Otoparkı, Alaybey Katlı Otoparkı olmak üzere 4 tesisi hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de otopark sorununa neşter vurmak amacıyla sekiz yeni proje daha geliştirdi.

Ege Telgraf'tan Erman Şentürk'ün haberine göre uzun vadeli yatırım planında 21 tesise yer veren Büyükşehir, bu yıl toplam kapasitesi 2797 olan Karabağlar Selvili ile Gazeteci Hasan Tahsin Caddesi, Bayraklı Adliye, Karşıyaka Şemikler ile Soğukkuyu, Konak Kemer, Bozyaka, Yenişehir otoparklarının yapımına başlamayı hedefliyor.

TUTAR ARTACAK
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçtiğimiz ay kent merkezlerindeki araç parkları ve trafik sorunlarının çözümü için otoparklar için yeni düzenlemeye gitti. Değişiklikle, yeni inşa edilen binalarda her dört daireye istenen bir park yeri kuralı, daire başına bir otopark olarak değiştirildi. Bakanlığın 1 Haziran’da yürürlüğe girecek yeni otopark yönetmeliği, belediyelere otopark fonu konusunda yeni yükümlülükler getirdi. Bu doğrultuda, fonda biriken paraların kullanılmasını zorunlu kılan bakanlığın bu hamlesiyle birlikte İzmir’de yapılacak yeni otoparkların da önü açılmıştı. (Ege Telgraf)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir