MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir, Göztepe köprüsü için düğmeye bastı!
Yerel Yönetimler
22 Haziran 2021 Salı 08:28

Büyükşehir, Göztepe köprüsü için düğmeye bastı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda bulunan Göztepe Şehit Kerem Oğuz Erbay Güzelyalı Yaya Üst Geçidi'nin güçlendirilmesi için ihale yapma kararı aldı.

GERÇEKİZMİR - Yunanistan merkezli olarak geride kalan Ekim ayında 6.9 şiddetinde gerçekleşen deprem sonrasında İzmir'deki yapıların sağlamlığı yeniden masaya yatırıldı.

Yüksek ve eski yapılar haricinde toplumun kullandığı ortak mekanlar da gözden geçirilirken İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Göztepe Şehit Kerem Oğuz Erbay Güzelyalı Yaya Üst Geçidi'nin Güçlendirme Yapılması İşi için ihale yapma kararı aldı.

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yer alan asma köprü şeklinde hizmet veren üst geçidin bakımları yapılırken gelinen süreçte güçlendirme çalışmalarının yapılacağı aktarıldı. 1997 yılının Ekim ayında Güzelyalı Üst Geçidi olarak hizmete açılan ve Göztepe'nin simgesi haline gelen yaya köprüsü 2010 yılında İskenderun'da şehit olan Kerem Oğuz Erbay'ın adını aldı.

Deprem gibi olağanüstü durumlar haricinde de köprü zaman zaman kullanım sırasında fazlaca sallanmasıyla gündeme geliyor. Vatandaşların yer yer tedirginlik yaşadığı da aktarılıyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir