MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir Karaburun’da esnaf için devrede: Konteyner formülü!
Yerel Yönetimler
5 Şubat 2021 Cuma 12:01

Büyükşehir Karaburun’da esnaf için devrede: Konteyner formülü!

Karaburun’da arka arkaya yaşanan depremler sonrasında riskli binalar için çalışmalar hızlandı. Belediye, iki yapısını yıkma kararı alırken yeni hizmet binası için ise cezaevinin bulunduğu alan öne çıktı. Ayrıca ilçedeki iş hanı güçlendirme kararı alırken dükkan sıkıntısı çeken esnafın sorunu için harekete geçildi. Büyükşehir’in de devreye girmesiyle ilçede konteyner sisteminin kurulacağı belirtildi.

GERÇEKİZMİR - Karaburun Belediyesi’nin Şubat ayı meclis toplantısında konuşan Başkan İlkay Girgin Erdoğan, bölgede son günlerde ardı ardına yaşanan depremlere değindi. Belediye Başkanı Erdoğan ayrıca yaşanan sel felaketi için de konuştu. İlçede hasar gören bölgeler hakkında bilgiler veren Başkan Erdoğan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU ekiplerinin çalışmalarına ayrı bir parantez açtı.

Erdoğan, “ İzmir tarihinde böyle bir yağış herhalde çok uzun yıllar görülmedi. Bütün dereler taştı. İzmir’de de çok büyük taşkınlar meydana geldi. İnşallah Allah böyle bir afeti bir daha yaşatmaz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BELEDİYE BİNASI İÇİN YIKIM KARARI, YENİ ADRES CEZAEVİNİN BULUNDUĞU ALAN!
Yaşanan depremler üzerinden de konuşan Erdoğan, “Selden 3 gün önce bir de merkez üssü Karaburun olan depremler yaşadık. Umarım bunlar son olur ve artçı depremlerdir, öncü değildir. Tek temennimiz bu. Yapının, zeminin ne kadar önemli olduğunu bizlere gösterdi. Bizlerin ruhsatları verirken ne kadar hassas olmamız gerektiğini hatırlattı. Hem müteahhitlerimiz, inşaat sahipleri hem de bizler titizlikle davranmamız gerekmektedir. Geçen depremde hizmet binamızı boşaltmıştık, gördüğümü çatlaklar nedeniyle. Bir yapı analizi yaptırdık. Kendi binamızda ve İZSU’nun boşalttığı diğer binaya yaptırdık. Karşımızdaki Cumhuriyet İş Hanı da bir yapı analizi yaptırdı. Maalesef ki çıkan raporlarda 3 bina da riskli çıktı. Bildiğim kadarıyla iş hanı toplantı yaptı ve güçlendirme kararı aldı. Biz binalarımızı kamu olduğumuz için yıkacağız. Cezaevinin bulunduğu alanı Karaburun Belediye binası yapmak için talepte bulanacağımızı söylemiştim. Biz talepte bulunduk” ifadelerini kullandı.

ESNAFIN DÜKKAN İHTİYACI KONTEYNERLERLE GİDERİLECEK: BÜYÜKŞEHİR DEVREDE!
İş hanındaki güçlendirme çalışmalarına değinen Erdoğan, esnafların dükkan ihtiyacının da konteynerler vasıtasıyla giderileceğini söyledi. Erdoğan, “Cumhuriyet İş Hanı’nda 48 tane tapu kaydı var. Bunlardan sadece 6 tanesi Karaburun Belediyesi’nin. Ne karar alınırsa yönetim tarafından biz katılacağımızı beyan ettik. Güçlendirmeyse güçlendirme, yıkıp tekrar yapmaksa ona da katılacağız. Fakat orada faaliyette bulunan esnaflarımız var. Karaburun’da merkezde de dükkanlarımız yok. Gerçekten esnafımızı çok zor durumda. Bunun için aynı gün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Genel Sekreter Buğra Gökçe’yi aradım. İkisine de gerçekten destekleri ve incelikleri, önemsemeleri için teşekkür ediyorum. Hemen talimat verilmiş. Buradaki esnafımızın sıkıntısını gidermek istiyoruz. Berberimiz, kuaförümüz, kasabımız var. Emlakçılarımız evden de bilgisayarla yapabilir belki ama mal satmak zorunda olan esnaflarımız var. Bunlara şu anki otoparkın bulunduğu alanda, meydan düzenlememiz olan alan içinde iş hanındaki güçlendirme tamamlanıncaya kadar konteynerler koyuyoruz. O esnafı zor durumda bırakmamamız gerekiyor. Sağlıklı şartları sağlayıp onları dükkansız bırakmamak hedefimiz. Çünkü bulunamıyor, zor durumdalar” dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir