MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir Meclisi denetim komisyonunu seçti!
Yerel Yönetimler
8 Ocak 2024 Pazartesi 18:52

Büyükşehir Meclisi denetim komisyonunu seçti!

Başkanvekili Aydın tarafından ilk kez yönetilen yılın ilk oturumunda bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap ve işlemlerin denetimini yapmak üzere 45 iş günü görev yapacak ve mart ayı sonuna kadar meclise çalışma raporunu sunacak olan Denetim Komisyonu’nun seçimleri yapıldı.

GERÇEKİZMİR – Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yılın ilk oturumu Başkanvekili Murat Aydın idaresinde gerçekleştirildi. 

CHP’den Bergama Aday Adayı olan Mustafa Özuslu’nun görevden ayrılması sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yokluğunda yeni Başkanvekili Murat Aydın tarafından ilk kez yönetilen oturumda Denetim Komisyonu seçimleri yapıldı. 

DENETİM KOMİSYONU SEÇİMİ 
Bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap ve işlemlerin denetimini yapmak üzere 45 iş günü görev yapacak ve mart ayı sonuna kadar meclise çalışma raporunu sunacak olan komisyona CHP’den Sultan İpekli Aksoy, Mümtaz Rodos, Mehmet Onur Başar Üçkan ve AK Parti’den de Burçin Kevser Sevil seçildi. 

AK PARTİ’DEN İTİRAZLARI REDDE İTİRAZ 
Oturumda ayrıca Kemalpaşa’da projelendirilen mezarlık alanı planına gelen 90 vatandaşın itirazı da gündeme geldi. AK Parti itirazların komisyonlardan oy birliğiyle reddedilmesine şerh düştü. 

AK Parti Kemalpaşa Meclis Üyesi Metin Yaşar yaklaşık 90 itirazın ilçe belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edildiğini ifade ederek, “İlan edilen mezarlık alanı Kemalpaşa için çok uzak köy için de çok büyük ve gereksiz bir alan. Kemalpaşa özelinde de bir şey söylemek istiyorum. Bizim mezarlık bitti. Duvar dibi ve yol başlarında defin işlemleri başladı. Yanında Büyükşehir’in kamulaştırmak istediği bir alan var. Oranın da bir an önce kamulaştırarak bu sorunun giderilmesini arz ediyorum” diye konuştu. 

Başkanvekili Aydın, “İlgili genel sekreter yardımcımız bizzat kendisi muhtarımızla görüştü ve bu konuyla ilgili bir mutabakata vardılar” açıklamasını yaptı. 

Madde meclisten oy çokluğuyla kabul edilerek geçti.

AYDIN’DAN 2024 MESAJLARI 
Toplantı sonunda açıklamalarda bulunan Başkanvekili Aydın, “Büyükşehir Meclis Grubu olarak son 3 ayımıza girdik. Meclisimiz son ana kadar en iyi şekilde görevini yerine getirmeye çalışacaktır. Dilerim 2024 yılındaki çalışmalarımız da şehrin yararına olur.  2024 yılının mart ayında yapılacak yerel seçimde de İzmir halkı en doğru tercihleri yapacaktır” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir