MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir Meclisi'nde kent içi ulaşım için 2 önemli adım!
Yerel Yönetimler
13 Mayıs 2019 Pazartesi 20:18

Büyükşehir Meclisi'nde kent içi ulaşım için 2 önemli adım!

Yerel seçimlerin ardından 'Halk taşıt' uygulamasını devreye sokan İzmir Büyükşehir Belediyesi kent içi ulaşım kampanyaları ile ilgili 2 önemli adım daha attı.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan birinci oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda kent içi ulaşımla ilgili önemli hamleler yapıldı. Ayrıca Başkan Soyer, meclis üyelerine uyumlu çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Oturumda hamile ve çocuklu kadın vatandaşlara indirimli ulaşım kartı verilmesi için hazırlanan önerge komisyonlara havale edildi. Cuma gününe kadar karar bağlanması beklenen ve meclis onayına sunulacak karar hayata geçirildiği takdirde hamile ve 0-5 yaş arası çocuklu anneler tüm toplu taşıma araçlarından yüzde 50 indirimli faydalanabilecek. Önergeyi AK Partili Hüsnü Boztepe verdi.

Öte yandan belediye meclisi milli ve dini bayramlarda geçerli olacak yeni ulaşım tarifesi için de önerge hazırladı.

Hazırlanan tarife taslağına göre, Cumhurbaşkanlığı tarafından karar alındığı takdirde Ramazan Bayramı’nda ulaşım ücretsiz olacak. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda ise toplu taşıma araçlarında bilet fiyatları 1 kuruşa düşürülecek. İndirimli ve ücretsiz tarifeler her iki bayram süresince belediye otobüsleri, tramvay, metro, vapur ve İZBAN’da uygulanacak.

TİRE DEVLET HASTANESİ’NE KIRMIZI BAYRAK
Büyükşehir Belediyesi Engelsiz İzmir Kırmızı Bayrak Komisyonu Yönetmeliği doğrultusunda oluşturulan Kırmızı Bayrak Komisyonu’nun 25 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında,  Tire Devlet Hastanesi’ne 2 Yıldızlı Kırmızı Bayrak verilmesi hususu komisyona havale edildi.  İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsiz İzmir Kırmızı Bayrak Komisyonu’nu için seçim yapıldı. Komisyona, CHP’li Nazan Dönmez ile AK Partili Ahmet Uğur Baran seçildi.  İZSU’nun dilek ve temenniler bölümünde konuşan Tunç Soyer,  üyelerin toplantıda ayağa kalkarak konuşma zorunluluğunun bulunduğunu ancak boyu 1 metre 90 santimetre ve üstünde olan meclis üyelerinin ise oturarak konuşması için teklifte bulundu. Öneri, meclis üyelerince kabul gördü 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Şoför
 13 Mayıs 2019 Pazartesi 22:11
Bu uygulama nasıl olacak çok merak ediyorum doğrusu zaten kimse kart göstermiyor kartların %50 başkalarının ve sahte hele ki engelli kartları 65 yaşı hiç demiyorum bile kimlik okumaktan gına geldi nüfus memuru olduk resmen ulaşım da ilk yapılması gereken şey şudur kimse elektronik biniş kartı olmadan binemesin otobüste 50 65 li kart basmadan biniyor içerde de 80 işçi vsvs şimdi ESHOT sistemden bakıyor a otobüs boş tamam bu hatta bu sayı yeterli halbuki otobüste 120kis var tıka basa dolu bu şekilde ne yolcu sayılır nede adam akıllı ulaşım yapılır
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir