MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir Meclisi'nde olaylı oturumun ardından sulh ve özür mesajları!
Yerel Yönetimler
14 Haziran 2023 Çarşamba 18:57

Büyükşehir Meclisi'nde olaylı oturumun ardından sulh ve özür mesajları!

Büyükşehir Meclisi'nde pazartesi günü ayın ilk oturumunda yaşanan büyük gerginliği ardından tüm gruplardan ve arbedeye karışan meclis üyelerinden 'sulh' ve 'İzmir'den özür' mesajları geldi.

GERÇEKİZMİR – Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci oturumu Başkanvekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi. 

Oturum ayın ilk birleşiminde yaşanan büyük gerginlik nedeniyle grup başkanvekilleri ve meclis üyelerinin verdikleri mesajlarla başladı. 

AYDIN: TÜM İZMİR HALKINDAN GRUBUM ÖZÜR DİLİYORUM 
Gündem maddelerine geçilmeden önce ilk sözü alan CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, “Maalesef hiç istemediğimiz görüntü ve durumlarla karşılaştık. Tartışmaları ne olursa olsun karşılıklı olarak daha fazla dinleyerek, daha fazla tahammül ederek, birbirimize daha fazla saygı göstererek İzmir halkına yaraşır şekilde sürdürmek zorundayız. CHP Grubu olarak bundan sonraki çalışmalarda da sözümüzü daha doğru yerine getirmek, karşılıklı saygıyı da talep etmek ve yerine getirmek noktasında bir tavrımız olacak. Bu vesileyle bir kez daha pazartesi günü yaşanan tartışmalar konusunda İzmir halkından grubum adına özür diliyorum” diye konuştu. 

HIZAL DA İZMİRLİLERDEN ÖZÜR DİLEDİ 
AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ise, “Ben de Sayın Aydın’ın dile getirdiği gibi pazartesi günü yaşanan o talihsiz hadiselerden dolayı öncelikle grubum adına hem meclis heyetinden hem de İzmirlilerden içtenlikle özür diliyorum. Her gruptaki meclis üyesi arkadaşımızın İzmir’in İzmirlilerin menfaati için burada bulunduklarının farkındayız. Dönem dönem farklı düşünmemizden kaynaklanan birtakım tartışmalar elbette ki yaşanıyor ama biz hiçbir meclis üyesi arkadaşımızın, ister bizim grup mensubu, ister diğer gruplardan zarar görmesini ve üzülmesini istemeyiz. O gün anın vermiş olduğu bir takım stresten kaynaklanan istenmeyen görüntüler yaşandı. Elbette ki bir meclis üyesi arkadaşımıza zarar vermek kastıyla yapılmış bir durum söz konusu değil. Tamamen o kargaşanın engellenmesi amacıyla yapılmış bir davranıştı. Bu vesileyle tüm İzmirlilerden grubum adına tekrar özürlerimi bildirir, saygılar sunarım” dedi. 

“İZMİR DÜNYAYA ÖRNEK OLMALI”
MHP’li Meclis Üyesi Hakan Şimşek de konuşmasında, “Pazartesi akşamı mecliste olan kargaşanın ülke basınında da görüntüleri yayınlandı. Aslında işin özünde olayla hiç de orada görüldüğü gibi. Ama ne görülürse görülsün bunun hiçbir mazereti yok. İzmir meclisi, İzmir meclisi üyeleri İzmir halkına yakışan şekilde temsil görevini yerine getirmeliydi. Biz yatıştırıcı, samimi duygularla o oturumdaki hoş olmayan görüntüleri gidermek adına müdahalemizi yaptık. Aslında İzmir’e biz hizmet etmek için her grup hizmetlerinin doğruluğu, yapıp yapamadıklarıyla yargılansın isteriz. Burada ‘İzmir örnek olmalı, örnek projelerle anılmalı. Sadece ülkemize değil, dış ülkelere de örnek olmalı’ diye defalarca söyledik. İzmirlilerden istirham ediyorum o görüntüleri hafızalarından silsinler. İzmir meclisi bir daha asla ve asla size layık olmayan görüntülerle karşınıza çıkmayacaktır. Bu vesileyle bütün İzmir halkında özür diliyoruz” ifadelerine yer verdi. 

SEVİNÇ: İZMİR HALKI ADINA ÜZÜNTÜ YAŞADIK 
İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç ise şunları söyledi: Dört yılımızı geride bıraktık. Bu kent için hep birlikte yapıcı, yol gösterici kararlar almaktayız. Zaman zaman da birtakım düşüncelerde farklılıklarımız olmakta. Pazartesi günü ise biraz daha hararetli, daha farklı bir toplantı oldu. Hepimiz üzüldük, İzmir halkı adına üzüntü yaşadık. Bu çerçevede grup başkanvekili arkadaşlarımız da üzüntülerini dile getirdiler. Dileğimiz bu tür görüntüleri İzmir’e bir yaşatmamak. Bu düşünceler içinde İzmir halkına üzüntülerimi dile getiriyorum. 

Öte yandan oturumda pazartesi günü yaşanan gerginlikle ilgili olarak arbede sırasında karşı karşıya gelen AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız ile CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Maltepe de söz aldı. 

AK PARTİLİ YILDIZ: AMAÇ AYIRMAKTI, MEHMET BEY KUSURA BAKMASIN 
AK Partili Yıldız, "Pazartesi günü yaşadığımız olaydan dolayı söz aldı. Yaşanan gerginlik içerisinde yer alan bir aktör olarak da konuşmak isterim. Bizim orada grup yönetimi olarak tavrımız gerginlik yatıştırmaya yönelikti. 4 yıllık meclis maratonu boyunca şahsım olarak hep şuna dikkat etmişimdir, farklı düşüncelerimiz olabilir ama ben başta Mehmet Bey olmak üzere hiçbir arkadaşımızı incitecek kıracak bir fiziki eylem içerisinde olma iradesi taşıyan biri değilim. Yaşanan hadiseden dolayı Mehmet Bey de kusura bakmasın. Çünkü oradaki arzumuz ayırmaktı ama istemediğimiz sonuçlar ortaya çıktı. Ayrıca benden yaşça da büyük olan Mehmet Bey’le böyle bir olayın tarafı olmaktan hiç mutlu olmadığımı da belirtmek isterim. Başta şahsı ve tüm meclis üyelerimizin de yaşanan hadiseden dolayı kusura bakmamalarını diliyorum. Birbirimize karşı yaklaşımlarımızı fiziksel boyuta taşımamamız gerekir. Zaten şahsım da böyle bir tavrın içerisinde hiçbir zaman olmadı. Ben tekrar yaşanan hadiseden dolayı hem İzmir kamuoyundan, hem değerli meclisten, hem tüm hazirundan hem de tüm paydaşlardan şahsım adına da özür dilerim” dedi. 

“BİR KARDEŞ OLARAK BİZDEN ÖZÜR DİLEDİYSE BİZ DE BİR AĞABEY OLARAK YAKIŞANI YAPARIZ”
CHP’li Meclis Üyesi Maltepe ise, “Ben de bir CHP meclis üyesi olarak uzun süredir burada oturuyorum ve amacım sadece hizmet etmek. Hüsnü Bey arkadaşımızla da uzunca süre beraber çalıştık ve iyi bir dostumdur. Benim niyetim orada gidip sadece Hüsnü Bey’i biraz daha telkin etmek ve daha sakinleştirmekti. Tabi neyi anlatırsak anlatalım dünkü olayların herhangi bir anını savunamayız. Ben de şahsım adına İzmir halkından özür diliyorum. Ve Hakan Bey de bir kardeş olarak bizden özür dilediyse biz de bir ağabey olarak yakışanı yaparız, özür dileriz, kendisi kusura bakmasın” diye konuştu. 

ÖZUSLU: ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM 
Mesajların ardından konuşan Başkanvekili Özuslu ise, “Hem grup başkanvekillerimize hem de meclis üyelerimize ben de şükranlarımı sunuyorum. Bu olgun tavır aslında siyasetin ve meclis üyeliğinin geldiği seviye açısından son derece kıymetlidir. Bir kez daha teşekkür ederim. Bundan sonra 9 oturumumuz daha var. İzmir’in meseleleri için söz söylemeye devam edeceğiz ama birbirimize sevgi, saygı göstererek ve birbirimizin hakkını gasp etmeden. Ben kendi adıma yönettiğim oturumlarda bunun gayretini göstereceğim. Teşekkür ediyorum bu olgun tavırlar için” dedi. 

NE OLMUŞTU? 
Haziran ayı ilk oturumunda gündem dışı bölümde söz alan AK Partili Meclisi Üyesi Yusuf Demircilioğlu'nun yaptığı konuşma oturumda büyük gerginliğe neden oldu. 

Konuşmasının odağına seçim sonuçlarını oturtan AK Partili Demircilioğlu kürsüye bir valizle çıktı. Demircilioğlu valizden gramafon, büyüteç ve soda çıkararak CHP Grubu'na "Seçim sonuçlarını duymayanlar için, görmeyenler için ve hazmedemeyenler için" sözleriyle çıkıştı. 

Başkanvekili Özuslu konuşma süresi bittiği gerekçesiyle Demircilioğlu'nu sert sözlerle uyarırken, sonuç alamayınca zabıtaya valizi salondan çıkarması talimatı verdi. 

Tansiyon CHP'li üyelerin kürsüye yürümesiyle yükseldi ve kısa süreli arbede yaşandı. CHP'li ve AK Partili Üyeler birbirinin üzerine yürürken itişmeler de yaşandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir