MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir Meclisi'nde ortalık karıştı: Valiz gerginliği!
Yerel Yönetimler
12 Haziran 2023 Pazartesi 19:37

Büyükşehir Meclisi'nde ortalık karıştı: Valiz gerginliği!

Gündem dışı bölümde söz alan AK Partili Meclis Üyesi Demircilioğlu'nun kürsüye valizle çıkması ve içinden çıkardığı materyallerle CHP Grubu'na seçim sonuçları atıfında bulunması gerginliğe neden oldu. Başkanvekili Özuslu konuşma süresinin bittiğini ifade ettiği Demircilioğlu'na müdahale ederken, CHP'li üyelerin de kürsüye yürümesiyle kısa süreli arbede yaşandı.

GERÇEKİZMİR - Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı ilk oturumu Başkanvekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleşirken büyük bir gerginliğe sahne oldu. 

Gündem dışı bölümde söz alan AK Partili Meclisi Üyesi Yusuf Demircilioğlu'nun yaptığı konuşma oturumda büyük gerginliğe neden oldu. 

Konuşmasının odağına seçim sonuçlarını oturtan AK Partili Demircilioğlu kürsüye bir valizle çıktı. Demircilioğlu valizden gramafon, büyüteç ve soda çıkararak CHP Grubu'na "Seçim sonuçlarını duymayanlar için, görmeyenler için ve hazmedemeyenler için" sözleriyle çıkıştı. 

Başkanvekili Özuslu konuşma süresi bittiği gerekçesiyle Demircilioğlu'nu sert sözlerle uyarırken, sonuç alamayınca zabıtaya valizi salondan çıkarması talimatı verdi. 

Tansiyon CHP'li üyelerin kürsüye yürümesiyle yükseldi ve kısa süreli arbede yaşandı. CHP'li ve AK Partili Üyeler birbirinin üzerine yürürken itişmeler de yaşandı. 



ÖZUSLU'DAN AÇIKLAMA 
Gerginliğin sona ermesinin ardından konuyla ilgili açıklama yapan Başkanvekili Özuslu, "Söz kesilmedi, orada kesilen şovdu. Söz bitti, defalarca uyardım. Bu meclis söz hakkının kutsal olduğu bir meclistir. Söz hakkının icrası için de herşeyi yaptık. Eğer içime demokrat olmayı sindiremimiş biri olsam Sayın Demircilioğlu'nun Genel Başkanımızla ilgili sözlerini de keserdim. Bu meclisi Başkanımız da ben de sözün kutsallığını, eleştirinin kutsallığını bilerek, muhalefetin de değerin bilerek canla başla yönetiyoruz. Üzülüyorum, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne yakışmayan bir görüntüydü, ama oldu, ilk defa oldu. Bu meclisin demokratik bir meclis olma sorumluluğu sadece başkanımızın ya da benim değil tüm parti gruplarınının da sorumluluğudur" diye konuştu. 



AYDIN: 'SAHNE' DİYE ÇIKAN SÖZ DEĞİL ŞOV YAPAR! 
CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın’dan ise, “Freud’a göre kişi bazen bilinçaltına ittiği davranışı ve sözü farkında olmadan diline yansıtır. ‘Sahneye çıkarken valizimle geldim’ derse elbette burada söz değil, şov yapar. Çünkü burası sahne değil İzmir halkının kürsüsüdür. Önceden düşünülmüş bir provakasyonla karşı karşıyayız. Ama CHP Grubu olarak yapılan provakasyonun boyutu ne olursa olsun tahammül gösteremediğimiz için İzmir halkından özür diliyoruz. Bundan sonra provakasyonlara karşı daha dirençli olmayı öğreneceğiz. Buradaki zeka ortalaması buraya valizle çıkanın buraya hangi üslupla geldiğini anlamayan muktedirdir. Ben niyet falan okumuyorum, gördüğümüzü söylüyorum. Buradaki tarzı ve üslubu bu seviyeye düşürmek takdirleridir, çünkü burada dert tartışmak değil başka bir şeydi, biz de buna gerekli direnci gösteremedik. İzmir halkından samimiyetle özür diliyorum” açıklaması geldi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir