MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir binası için kritik viraj: Yıkılacak mı güçlendirilecek mi?
Yerel Yönetimler
21 Mayıs 2021 Cuma 12:50

Büyükşehir binası için kritik viraj: Yıkılacak mı güçlendirilecek mi?

Kentte yaşanan deprem sonrasında tahliye edilen İzmir Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasının durumu için kritik aşamaya gelindi. Güçlendirilmeye uygunluğunun önceki çalışmaları ve deprem sonrası gözlemlerin değerlendirilmesi amacıyla İstanbul Teknik Üniversitesi ile imzalanacak protokol için Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e mecliste yetki istenecek.

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - İzmir’de geçtiğimiz 30 Ekim’de 6.9 şiddetinde gerçekleşen depremde hasar gören ve sonrasında tahliye edilen Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasının kaderi belli olacak.

Mayıs ayı meclis toplantısında gündeme alınan maddeye göre binanın güçlendirmeye uygunluğu için yapılan önceki çalışmalar ve deprem sonrası gerçekleşen gözlemlerin değerlendirilmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında protokol imzalanacak. Mecliste İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e protokolün imzalanması için yetki istenecek.

İşte o madde: Konak ilçesinde bulunan “İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binasının Deprem Güvenliğinin ve Güçlendirilmeye Uygunluğunun Önceki Çalışmalar ve 30/10/2020 Depremi Sonrası Yapılan Gözlemler Işığında Değerlendirilmesi” için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetimi Enstitüsü arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Protokol”ün kabulü ile söz konusu “Protokol”ün imzalanması için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunun görüşülmesi.

SÜREÇTE NELER YAŞANDI?
Başkan Soyer, Kasım ayı meclis toplantısında, “Büyükşehir Belediye Binamızla ilgili inceleme yapılmış. Hafif hasarlı çıkmış binamız. Yapının kullanımı ancak güçlendirme yapılırsa mümkün demiş rapor. Rapor tam olarak elimize geçmedi. Ben kendi fikrimi söyleyeyim. Ben binayı yıkalım diyorum. Kent meydanına katalım diyorum. Bunu yaparken İl Özel İdare’nin binasını almamız lazım. Orayı el birliğiyle talep edelim. Bir kısmını oraya taşırız” açıklamasında bulunmuştu. Soyer’in teklifi mecliste alkışlarla karşılanmıştı. Sonrasında bir kez daha binayı güçlendirme önerisi gündeme geldi.  Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Soyer, “Bir iki hafta kaldı. Yeni bir değerlendirme raporu hazırlattık. Sonlanmış olacak. Mimarlar Odası ve diğer uzmanlarla müzakere edeceğiz. Sonrasında bir kesin karar verip yolumuzu belirleyeceğiz. Mutlaka yeni bir bina yapacağız. Oraya çıkmamıza imkan yok. Yeri konusunda bir çalışma var ama kesinleşmeden bir şey söyleyemem. Bir iki haftaya netleşecek” dedi.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir