MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir binası için rapor geldi: Süreç nasıl işleyecek?
Yerel Yönetimler
11 Ağustos 2021 Çarşamba 18:26

Büyükşehir binası için rapor geldi: Süreç nasıl işleyecek?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili CHP'li Özuslu, 30 Ekim depreminde hasar gören ve boşaltılan belediye ana hizmet binası için hazırlanan bilimsel raporun belediyeye ulaştırıldığını duyurdu. Yıkımın gerçekleşeceği sonrasında uzmanlardan oluşan danışma kurulu oluşturulacağı ve yeni binanın süreçte aynı yere inşa edileceği belirtildi.
Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Vekili Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleşti. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki (AASSM) oturumda flaş bir gelişme yaşandı. 30 Ekim depreminde hasar gören ve boşaltılan belediye ana hizmet binasıyla ilgili yürütülen süreçte karar aşamasına gelindiği belirtildi.

Geçtiğimiz süreçte İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenleri tarafından hazırlanan raporla ilgili sunum yapılmasının ardından Özuslu'dan İzmir'e bir bilgilendirme geldi. Raporun tamamının belediyeye ulaştığı aktarıldı.

Teknik raporun geldiğini ifade eden Özuslu, "Bu rapor yarın ilgili birimlerimiz tarafından kamuoyuyla paylaşılacak. Raporun kendisi belediyemizin sitesinde İzmir kamuoyuna sunulacak. Şeffaf, açık, herkesin ulaşabileceği şekilde yer alacak. Teknik yönden incelemek isteyen arkadaşlar bakabilir. Raporun bizlere söylediği A ve C bloklarında 15 santimetrelik çökme olduğudur. Güçlendirme çalışmalarının mümkün olabilirliğini ama bu 2 blokla ilgili bunun asla yapılmaması gerektiği belirtiliyor. Diğer bloklarla ilgili güçlendirme çalışmaları yapılabileceğini ama maliyetin çok yüksek olduğu da vurgulanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak binamızın yıkılarak yerine ilgili uzmanlar, kuruluşlardan oluşacak bir danışma kurulunun alacağı kararla orada yıkımdan sonra nasıl bir bina nasıl bir yapı olacağı da bu heyetin vereceği kararla ortaya çıkacak. İzmir'imize hayırlı olsun" dedi. 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir