MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'de 'İYİ' buluşma: Soyer ve Kırkpınar'dan önemli mesajlar
Politika
23 Nisan 2019 Salı 13:14

Büyükşehir'de 'İYİ' buluşma: Soyer ve Kırkpınar'dan önemli mesajlar

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, partisinin başkanlık divanı üyeleriyle birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. Buluşmada iki başkan önemli mesajlar verdi.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakının İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Tunç Soyer, sandıkta yüzde 58 oy oranıyla ipi göğüsleyerek İzmir’in yeni Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti. 

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı seçimlerin ardından ilk kez Başkan Soyer’i makamında ziyaret etti. İYİ Parti İzmir Başkanlık Divanı olarak ziyarete gelen ekip Soyer’i yeni görevi için tebrik etti. 



Ziyarette İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Başkan Soyer’e Kutadgu Bilig kitabı ve Erzurum tesbihi hediye etti. Soyer, hediyelerden dolayı Kırkpınar’a teşekkür ederek, memnuniyetini dile getirdi. 

BAŞKAN SOYER: İYİLİK YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Başkan Soyer, “Türkiye’ye örnek olacak bir kampanya dönemi yaşadık. Genel başkanların genel merkezlerde yaptığı anlaşma çok değerliydi ama asıl mesele onun illerde ilçelerde nasıl uygulanacağıydı. İYİ Parti il başkanımız ve yönetimi bu ittifakı ete kemiğe büründürdüler. Diliyorum ki bu ittifak sadece kampanya dönemiyle sınırlı olmayacak. Bu birlikteliği geleceğe taşıyacağız. Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu şey demokrasi… İYİ Parti ve CHP İzmir’de bunun en iyi örneğini ortaya koydu.  Türkiye için çok hayırlı bir iş yapıldı. Biz de iyilik yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.



KIRKPINAR: BU İŞBİRLİĞİ’NİN DEVAM ETMESİ YÖNÜNDE İNANÇLIYIZ 
Başkan Soyer’e başarı dileklerini ilettiklerini belirten İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ise, “Biz CHP ve İYİ Parti işbirliği olarak, Türkiye genelinde iyi niyet ve özveriyle bir kampanya sürecini tamamladık, farkla kazanılmış ilçeler var, büyükşehirde ise tarihi rekor başkanımıza nasip oldu. Bundan sonraki süreçte bu işbirliğinin devam etmesi yönünde inançlıyız, kalbimizden aklımızdan geçen budur. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu süreçte bir araya gelerek iyi şeyler başardık ve iyi şeyler yaşamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ORKİNOS ÇİFTLİĞİ ÇIKIŞI
Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde kurulmaması için mücadele ettiği Sığacık’ta kurulması planlanan Orkinos Çiftliği ile ilgili halkın katılım toplantısı yapılacağına yönelik soruyu yanıtlayan Başkan Soyer, “8 yıl sürdü o çiftliğin körfezden çıkması için verdiğim mücadele… Orayı terk etmeleri gerektiğine dair mahkeme kararı aldık. Şimdi bir girişimde bulunmuşlar ama bizim elimiz sağlam ÇED raporu ve mahkeme kararı var. Uzun sürmeden zaferi kazanacağız. Sadece meydanı bırakmayacağız. Sezon sonunu bekleyelim diye ricada bulunmuşlardı bizde daha süre tanıyabiliriz dedik ancak o süreler doldu, artık terk ettireceğiz” diye konuştu.

MAKAM MASASINI KALDIRDI
Başkan Soyer’in makam odasındaki başkanlık masasını kaldırması dikkat çekti. Masanın kaldırılmasına yönelik konuşan Soyer, “Masa bir mesafe yaratıyordu, sanki böyle olunca daha güzel bir sohbet ortamı doğuyor” dedi.

KİTAPLAR GÜLTEPE’YE
Ayrıca Soyer, başkan seçildiği andan itibaren tebrik kabullerine gelenlere söylediği çiçek yerine kitap getirmeleri çağrısı sonunda büyükşehir belediyesinde biriken kitaplarla ilgili,  önümüzdeki haftadan itibaren Gültepe’deki kütüphaneye aktarılacağını ifade etti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir