MENÜ
İzmir 24°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'de arbede: İşçiler içeri girmek istedi tansiyon yükseldi!
Politika
14 Temmuz 2025 Pazartesi 16:24

Büyükşehir'de arbede: İşçiler içeri girmek istedi tansiyon yükseldi!

Büyükşehir'de 'işten çıkarma' krizinde sendika eylem kararını uygulamaya koyarken, işçiler Egemenlik Binası önünden meclis toplantısının yapılacağı Kültürpark'a yürüdü. Yürüyüşte cellat kostümlü ve elinde ‘İşçinin celladı Ahmet Okyay’ yazılı döviz tutan bir işçi de yer aldı. Belediye binasına girmek isteyen işçiler polis engeli ile karşılaştı. İşçiler oturma eyleminin ardından belediye binasına girmek isteyince güvenlik ve polislerin müdahalesi ile karşılaştı.

Asena TUNCA/GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İZDOĞA, İZULAŞ, İZBETON şirketlerinde çalışan ve Belediye İş'te örgütlü işçilerle ilgili işten çıkarılma sürecinde istişarelerin sonuçsuz kalmasının ardından sendika Egemenlik Binası önünde çadır kurmuştu.

Belediye İş 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay İzmir Büyükşehir Beleidye Başkanı Cemil Tugay’ı ‘İzleme ekibi’ kurduklarını açıklamış ve  “Çadırımızı kurduk. 30-40 kişilik bir ekip kuracağız Cemil Bey'in nerede programı varsa, o neredeyse oraya gideceğiz. Atılan arkadaşlarımız haksız yere atıldı. Cemil Tugay neredeyse orada olacağız” diyerek eylemlerini sürdüreceklerinin mesajını vermişti.


İşçiler Egemenlik Binası önünde kamp kurmalarının ardından eylemlerini bugün yapılacak Büyükşehir meclis toplantısının yapılacağı Kültürpark’a taşıdı. İşçiler, Egemenlik Binası’ndan Kültürpark’a yürüdü. Yürüyüşte cellat kostümlü ve elinde ‘İşçinin celladı Ahmet Okyay’ yazılı döviz tutan bir işçi de yer aldı. Şirket adına TİS görüşmelerini yürüten Ahmet Okyay'a atıfta bulunan cellat figürüyle Kültürpark'a yürüyen işçiler sıklıkla "Ahmet Okyay işçiye hesap verecek" sloganlarıyla Okyay'ı protesto etti. İşçiler yürüyüşte sloganlar atarken,  ‘atılan işçiler geri alınsın’ yazılı pankart taşıdı.


İşçilerin eylemine KESK de destek verdi. KESK İzmir Şubeler Platformu "Emekçiler birleşmeyinceye kadar kazanım olmaz, birleşe birleşe kazanacağız. İşverenler binlerce bahaneyle emekçileri işlerinden ediyor. Ama bunun mücadelesini bizler vereceğiz. İşçilerin atılmasına karşı duracağız. Yanınızdayız. Emek düşmanı politikaların karşısında daima durduk ve durmaya devam edeceğiz. Belediyelerin var olan sorunlarının nedeni işçiler değildir. İşçiler evine ekmek götürmek istiyor. İşçinin emeğine göz dikenlerin gözünü çıkarırız. Emekçiler belediyelerin en büyük yüküymüş gibi yanlış bilgilendirme yapılıyor. Bunu her İzmirliye anlatacağız. İşçilerin 100-200 bin lira aldığı doğru değildir. Cemil Tugay'a sesleniyoruz. Mücadele vermen gereken AKP iktidarıdır. Grev kırıcılığından vazgeç" mesajı verdi.

Emekçiler Egemenlik Binası'ndan Fevzipaşa Caddesi üzerinden yürüyerek Kültürpark'a ulaştı.

İŞÇİLERE POLİS ENGELİ!

Büyükşehir meclisinin gerçekleştirileceği 4 No'lu Hol'ün önünde işçiler "Nasıl rahat uyuyorsunuz?" diye sorarak "İş, ekmek, yoksa barış da yok", "Hak, hukuk, adalet", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları attı.

Belediye binasına girmek isteyen işçiler polis engeli ile karşılaştı. Meclisi izlemek istediklerini belirten emekçilere polis izin vermeyince işçiler eylemlerini "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları attı. 

360 arkadaşımızın evine ateş düştü diyen Belediye İş 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay, "Zorda kalırsak ekmeğimiz için her şeyi yaparız. Bizi bir yandan işçi bir yandan Emniyet amiri tehdit ediyor. Yemeyiz sizin tehditlerinizi. Ne yapacaksınız canımızı mı alacaksınız? Biz İzmir halkıyız meclise girebiliriz. Seçersiniz aramızdan 20-30 kişi gireriz. Özgür Özel'e de sesleniyorum: Neredesin?" sözleriyle tepki gösterdi.

İŞÇİLERDEN OTURMA EYLEMİ

Meclise girebilmek için polisle müzakere sürerken işçiler oturma eylemine başladı.

"RAKI SOFRALARINA BİZİM EKMEĞİMİZDEN MEZE Mİ İSTİYOR?"
Oturma eylemi esnasında basına konuşan Belediye İş 2 No'lu Şube Başkanı Atalay, "Sendika haksızlıklarına karşısındadır. Biz de altı gündür direnişimizi sürdürüyoruz. Biz buraya kadar geldik. 360 arkadaşımızın neye göre atıldığını söylesin. Rakı sofralarında büyükşehir bürokratlarına bizim ekmeğimizden meze mi istiyor? CHP Genel Başkanı her platformda haksızlığa karşı durulmasını söylüyor. Çıksın, gelsin. Buradaki haksızlığa müdahale etsin. Hangi vicdana sığar çalışan işçiyi ekmeğinden etmek?" dedi.

TANSİYON YÜKSELDİ! BÜYÜKŞEHİR ÖNÜNDE ARBEDE!

İşçiler meclis toplantısının yapılacağı binaya girmek isteyince polis ve güvenlik güçlerinin engeli ile karşılaştı. Bina önünde arbede yaşandı. İşçilere çevik kuvvet ekipleri gazlı müdahale gerçekleştirildi. 

Polis müdahalesi sırasında işçiler gazdan etkilendi. 

Bir işçi baygınlık geçirdi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Kemal erdem
 14 Temmuz 2025 Pazartesi 21:17
Emekçi kardeşlerimizin büyük kararlılıkla gösterdiği bu tepkiyi Akp iktidarının kararlarınada aynı sertlikte göstermesini bekliyoruz
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Gerçek İzmir