MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'de başkanlar zirvesi, Soyer'den önemli mesajlar!
Yerel Yönetimler
3 Temmuz 2019 Çarşamba 13:47

Büyükşehir'de başkanlar zirvesi, Soyer'den önemli mesajlar!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 25 ilçe belediye başkanı ile koordinasyon toplantısında buluştu. Toplantı sonunda Soyer'den önemli açıklamalar geldi, Büyükşehir Belediye Başkanı 'Cumhur İttifakı'nı temsil eden ilçe belediye başkanları'nın neden davet edilmediği sorusunu da yanıtladı.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yeni haftanın ikinci günü 'başkanlar zirvesi'yle açtı. 

Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen koordinasyon toplantısına Başkan Soyer'in davetiyle 24'ü Cumhuriyet Halk Partili (CHP), 1'i İYİ Partili toplam 25 ilçe belediye başkanı katıldı. 

4 AK Partili ve 1 MHP'li ilçe belediye başkanının davet almadığı toplantıda CHP Genel Merkezi’nin Temmuz ayının sonunda gerçekleştireceği belediye başkanları kampı için hazırlıkların ele alınacağı, ilçeler ve büyükşehir belediyesinin gerçekleştireceği ortak projelerin masaya yatırılacağı aktarıldı.  

Millet İttifakı'nın başkanlarıyla bir araya gelen Soyer’in, Cumhur İttifakı’nın temsilcisi 5 ilçe belediye başkanını ile önümüzdeki günlerde bir araya geleceği öğrenildi. 

AK PARTİ'DEN SOYER'E 'DAVET' TEPKİSİ: EŞİTLİK BÖYLE Mİ OLUR?
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, yaptığı yazılı açıklamada Büyükşehir'de gerçekleştirilen toplantıya Cumhur İttifakı belediyelerinin davet edilmemesini eleştirdi. 

Hızal açıklamasında “Bu söylemlere sahip bir büyükşehir yönetimi nasıl olur da 25 belediye başkanını sözde koordinasyon toplantısına çağırır da Cumhur İttifakı belediyelerini çağırmaz? Eşit davranmak böyle mi olur? Daha en baştan ayrımcılık yapıldı. Kentin sorunlarının çözümü konusunda sadece 25 belediye ile mi yol yürümeyi tercih edecekler? Böylesine sorumsuz ve bir tarafın hizmetine hareketle yapılmış bu sözde koordinasyon toplantısı bize CHP zihniyetinin kendi menfaatinden başka bir şeye önem vermediğini bir kez daha göstermiştir” dedi

“BUNUN YERİ BÜYÜKŞEHİR DEĞİLDİR”
Toplantının yeriyle ilgili de eleştirilerde bulunan Hızal, “Sadece Millet İttifakı’nın temsilcilerinin bir araya geleceği toplantı düzenlenecekse bunun yeri İzmir Büyükşehir Belediyesi değil, parti binaları yada özel alanlardır” diye konuştu.

“PARTİNİN DEĞİL İZMİR’İN BELEDİYE BAŞKANI”
Tunç Soyer’in şehrin Belediye Başkanı olduğunu hatırlatma ihtiyacı duyduğunu belirten Hızal, “Partinin belediye başkanı gibi davranan Soyer artık İzmir’in Belediye Başkanı olduğunu hatırlamalıdır. Bu tarz basit particilik reflekslerini CHP İl Başkanlığı çatısı altında yapmalıdır” ifadelerini kullandı.



SOYER'DEN ZİRVE RAPORU
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 17:00’de biten toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Soyer zirvenin içeriğine ilişkin yaptığı konuşmada,  “Yaklaşık 4 saatlik güzel bir toplantı oldu. Özeti; ilçelerin çalışmalarını koordinasyonla İzmir’de nasıl ortaklaştırabiliriz ve Türkiye’ye yönelik yeni bir İzmir algısı nasıl yaratabiliriz? Bunları konuştuk. Birçok başlık var. Strateji planı konuştuk. İzmir Vakfı’nı konuştuk. İmar ruhsatı İzmir’in her yerinde aynı prosedürlere tabi olmalı. Sosyal hizmetler aynı koordinasyon içinde yürümeli. Sokak hayvanlarıyla ilgili yapılan çalışmalar kontrol edilmeli, tek bir koordinasyon içinde yürütülmeli. Çok başlık altında neleri ortaklaştırabiliriz bunları konuştuk. Gelir artırımı üzerine konuşmalar yaptık” ifadelerini kullandı. 

CUMHUR İTTİFAKI NİYE ÇAĞRILMADI?
Millet İttifakı’nın iktidarda olduğu 25 ilçenin belediye başkanın toplantıya katılmasını değerlendiren ve ‘Cumhur İttifakı’yla yönetilen ilçelere davet mi gitmedi, katılım mı göstermediler?’ şeklinde gelen soruyu yanıtlayan Soyer, “Bu toplantının tüm belediye başkanlarıyla yapılacak ayağı da olacak. Yarından sonra da metropoldeki 11 ilçeyle yapacağımız bir toplantı var. Toplantının gündemine göre değişiyor. 30 ilçeyle de konuşacaklarımız var. Toplantının gündemine göre değişiyor” açıklamasında bulundu.   

ONLARA SORMAK LAZIM
Bazı ilçe belediyelerinde yaşanan işten çıkarmalarla ilgili konuşan Soyer, “Büyükşehir olarak müdahil olmamız çok yakışık almaz. İlçe belediye başkanlarının gerekçeleri vardır, onların takdiridir. Onlara sormak lazım” dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir