MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'de binlerce işçiyi ilgilendiren TİS sürecinde kritik gelişme!
Yerel Yönetimler
8 Haziran 2021 Salı 15:03

Büyükşehir'de binlerce işçiyi ilgilendiren TİS sürecinde kritik gelişme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK arasında devam eden toplu iş sözleşmesi sürecinde önemli bir gelişme yaşandı. İZENERJİ'deki 8 bin 600 işçiyi ilgilendiren sözleşme kapsamında yevmiyelere yüzde 30 oranında zam yapılması gündeme geldi. Sendika işçiler arasında oylama yapılması yönünde adım attı. Sandık talebine işçilerin büyük kısmından ret geldiği aktarıldı. Toplamda yüzde 46'ya ulaşan zam oranı için düğümün ilerleyen günlerde çözüleceği belirtildi.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde önemli bir gelişme yaşandı. 

İZENERJİ'deki 8 bin 600 işçiyi ilgilendiren sözleşme kapsamında yevmiyelere yüzde 30 oranında zam yapılması gündeme geldi. Sendika işçiler arasında oylama yapılması yönünde adım attı. Sandık talebine işçilerin büyük kısmından ret geldiği aktarıldı. Toplamda yüzde 46'ya ulaşan zam oranı için düğümün ilerleyen günlerde çözüleceği öğrenildi. Kararın süreç sonunda resmileşeceği belirtildi. 

Birinci 6 aya enflasyon artı 2 refah payı, ikinci 6 aya da enflasyon artı 1 refah payı eklenmesi görüşüldü. Sözleşme kapsamında 3 bin 600 lira yıllık gıda çeki de verileceği belirtildi. Sosyal haklara ve ikramiyelere gelecek zam oranlarının bu kapsamda olmadığı ifade edildi.  

Sosyal haklarla birlikte zam oranının toplamda yüzde 46'yı bulacağı aktarıldı. Gruplarda eşitlik, risk birimlerinde artışlar yapılacağı da belirtildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir