MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'de memurlar sandığa gitti: Ne karar çıktı?
Yerel Yönetimler
12 Ağustos 2024 Pazartesi 19:04

Büyükşehir'de memurlar sandığa gitti: Ne karar çıktı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel Sen) aylardır devam eden ve eylemlere neden olan Sosyal Denge Tazminatı (SDT) düğümü yine çözülemedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay’ın önerdiği 17 bin TL ve ocak ayı enflasyon zammı teklifi için 3 bin 875 memur sandığa gitti. Sandıktan bin 818 evet çıkarken 2 bin 57 oy ise ret oldu. 

Halil İbrahim GÜLER/GERÇEKİZMİR -  İzmir Büyükşehir ve şirketlerinden çalışan yaklaşık 6 bin memuru ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde yeni bir gelişme yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından daha önce 16 bin 750 liralık teklif sendika tarafından kabul görmemesinin ardından başlayan eylemler kentte gündem olmuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi yeni bir hamle yaparak teklifini 17 bin TL ve ocak ayında enflasyon zammı olarak değiştirdi. Bu gelişme üzerinde sendika yetkilileri teklifin memura sorulması için sandık kurulması kararı aldı.  

Kültürpark 2 Nolu Hol’de gerçekleşen seçimde memurlar gün boyu oy kullandı. Sendika tarafından memurlara İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği teklife “Hayır” veya “Evet” oyu kullanması istendi. 

Saat 17.00’ye kadar süren seçimde memurlar kararını verdi. 3 bin 875 memurun oy kullandığı seçimde bin 818 memur teklifi kabul ederken 2 bin 57 kişi yetersiz buldu. Böylece sandıktan 'ret' sonucu çıkmış oldu. 

Sendika temsilcileri "Eyleme kaldığımız yerden devam edeceğiz" açıklamasını yaptı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir