MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'de o TİS krizi tırmanıyor: Eylem seçenekleri masada!
Ekonomi
6 Nisan 2023 Perşembe 11:55

Büyükşehir'de o TİS krizi tırmanıyor: Eylem seçenekleri masada!

ESHOT ve İZSU’da görevli kamu emekçilerinin örgütlü olduğu TÜM BEL-SEN ile Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve bürokratların arasında gerçekleşen ve kamu emekçisi yaklaşık 7 bin çalışanı ilgilendiren TİS görüşmesinin 4.oturumundan da sonuç çıkmadı. Büyükşehir yüzde 40’lık Sosyal Denge Tazminatı artışı önerisinde ısrarcı olurken sendika teklifi kabul etmedi. Soyer’in talimatı ile yarın bir kritik görüşme daha gerçekleşecek. Sendika cephesi eylem seçeneğinin masada olduğunu açıkladı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir 1 No’lu Şube arasında 4’ncüsü gerçekleştirilen TİS görüşmelerinden de sonuç çıkmadı.

ESHOT ve İZSU’da görevli kamu emekçilerinin örgütlü olduğu TÜM BEL-SEN ile süren ve yaklaşık 7 bin çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmesinin 4’ncü oturumundan da sonuç çıkmadı.

Süreç içerisinde gerçekleşen 3’ncü oturumda Büyükşehir cephesi zam teklifini yüzde 35’ten yüzde 40’a çıkarmış fakat öneri sendika ve kamu emekçileri tarafından kabul görmemişti.

Kamu emekçileri tarafından hazırlanan TİS taslağında 4 bin 560 TL olan Sosyal Denge Tazminatı’nın 8 bin 500 TL’ye çıkarılması, yılda 5 defa ödenen bin 500 TL’lik ikramiye sayısının 6’ya, tutarının da 3 bin TL’ye çıkarılması talepleri yer almıştı.

BÜYÜKŞEHİR YİNE YÜZDE 40 DEDİ, ANLAŞMA ÇIKMADI!
Bugün gerçekleşen dördüncü oturumda yılda 5 defa ödenen ikramiye sayısının 6’ya çıkarılması konusunda ve Halkın Bakkalı’ndan destek konularında anlaşma sağlanırken Sosyal Denge Ücreti’nde anlaşma sağlanamadı.

Büyükşehir cephesi daha önce öne sürdüğü yüzde 40’lık artışın üzerine çıkmazken sendikanın talebi yüzde 86. Büyükşehir’in yüzde 40’lık artış talebi 6 bin 400 TL’ye tekabül ederken yüzde 86 artış isteyen sendika cephesinin talebi 8 bin 500 TL oldu.

Görüşmede taraflar Sosyal Denge Tazminatı’nın yanı sıra eğitim yardımı konusunda da anlaşılamadı.

YARIN SABAH BİR GÖRÜŞME DAHA!
Görüşmenin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzBB Genel Sekreter Barış Karcı’ya yeniden görüşme talimatı verdi. Yarın sabah 08:30’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin komisyon üyeleri ile yeni görüşme olacak.

Sendika tarafı ise yarınki görüşme öncesi nasıl bir tavır alınacağını konusunu değerlendirmek için bugün saat 14:00’te toplanacak.

MASADA İŞ BIRAKMA, İŞ YAVAŞLATMA VE İTAATSİZLİK VAR!
Bir ilerleme sağlanamayan TİS görüşmesinin ardından konuşan TÜM BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şube başkanı Buse Engin, ‘’Görüşmelerin olumsuz sonuçlanması durumunda iş bırakma, iş yavaşlatma, itaatsizlik gibi eylemleri örgütleyeceğiz. Üretimden gelen gücümüzü kullanarak taleplerimiz karşılanana kadar direneceğiz’’ dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir