MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'deki işten çıkarma krizi tatlıya bağlandı: Tüm işçiler geri dönecek!
Yerel Yönetimler
25 Haziran 2024 Salı 17:09

Büyükşehir'deki işten çıkarma krizi tatlıya bağlandı: Tüm işçiler geri dönecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Cemil Tugay’ın seçilerek göreve başlamasının ardından patlak veren işten çıkarma krizi tatlıya bağlandı. Bugün Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü İnanır ile görüşen işçiler 93 kişilik listeyi paylaştı. Büyükşehir cephesinden 93 kişinin tümünün hakkında bir tutanak tutulması gibi bir olaya karışmış olmaması şartıyla işe geri alınacağı belirtildi.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 31 Mart’taki yerel seçimlerde Cemil Tugay’ın seçilerek göreve gelmesinin ardından önceki dönemde işe alınan işçilerin görevine son verilmiş Büyükşehir şirketlerinden İZENERJİ ve İZDOĞA şirketlerinde işten atılan işçiler eyleme başlayarak işe geri dönmek için nöbete başlamıştı.

Başkan Tugay’ı Egemenlik Evi ve İzmir Sanat’taki başkanlık makamı önünde birçok kez protesto eden işçiler dün Tugay’ın da katıldığı Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis toplantısına giderek tepkilerini göstermişti.

Toplantı çıkışında Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Haydar İnanır ile görüşen işçiler işe geri dönme sözü almış 25 Haziran Salı günü (bugün) görüşme kararı alınmıştı.

Beklenen görüşme bugün gerçekleşti. Özel Kalem Müdür İnanır’a 93 kişilik işten çıkarılan işçi listesi paylaşılırken söz konusu işçilerin ilaçlama ve temizlik departmanlarında işe alınması kararlaştırıldı.

İŞTEN ATILANLAR GERİ DÖNÜYOR!

İşten atılan işçilerden eski İZDOĞA işçisi Umut Taşkale yaptığı açıklamada, “Olumlu bir hava var. Verdiğimiz bir liste var. İşten atılan bütün işçilerin geri alınmasını talep ediyoruz dedik. Listeyi değerlendirecekler. Biz söyledikleri şu; 'Aranızda tutanaklarla çıkartılanlar varsa bu gibi durumları araştırmak için bir değerlendirme yapacağız…' Cuma gününe kadar bekleyeceğiz. Cuma günü saat 15:00’da yeniden bir görüşme olacak. Somut adımla geleceklerini söylediler. Pazartesi’nden sonra biz de değerlendirip ona göre hareket edeceğiz. Şu an için her şey olumlu. Bizi alacakları yerler iki iş kolu var; Birincisi ilaçlama, ikincisi temizlik personeli. Orada değerlendirilecekler. 93 kişilik bir liste verdik biz. 93 kişinin tamamı iş başı yapılacak şekilde konuşuldu. Sıkıntılı bir durumu olan varsa o değerlendirilecek. Bir sıkıntı olmaz ise eğer herkes işe geri dönecek” diye konuştu.

TUGAY İLE ‘TEŞEKKÜR’ GÖRÜŞMESİ!

Öte yandan işten atılan işçiler İnanır’la yaptıkları görüşmenin ardından bugün Cemil Tugay ile de kısa bir görüşme gerçekleştirecekler ve işe geri dönüş için teşekkür edecekler.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Fatma Özcan
 30 Haziran 2024 Pazar 08:41
Eşim nikah günü İzmir büyükşehir belediyesi ödemiş et entegre tesislerinde ki işinden çıkarıldı ,Bu nasıl ifade edilirki ihtiyaç fazlası neden alınır maduriyetini kim giderebilirki
 Musa Ürün
 26 Haziran 2024 Çarşamba 19:59
Hangi belediye veya kurum olursa olsun hangi parti ve görüşte olduğuna bakılmaksızın bir işletmede ihtiyaç fazlası eleman varsa bunların düzenli bir şekilde zamana yayarak azaltılması gerekir.belediyelerde siyasi nedenlerle kadrolar şişirilmiş.yaşı gelmiş şartları uygun olanları emekli edip yerine yenilerini almayarak çözülebilir
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir