MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'deki tartışmalı uygulamaya yargı freni!
Yerel Yönetimler
3 Kasım 2017 Cuma 17:57

Büyükşehir'deki tartışmalı uygulamaya yargı freni!

Büyükşehir Belediyesi'nde 2017 yılının ilk ayından itibaren uygulamaya konan yüz tarama sisteminin iptaline ilişkin davada İzmir 2.İdare Mahkemesi kararını açıkladı.

İZMİR – Büyükşehir Belediyesi’nde 2017 yılının ilk ayından itibaren devreye alınan yüz tanıma sistemine yargı freni geldi.

Tüm Yerel-Sen İzmir Şubesi tarafından kişilik haklarının ihlali esasıyla açılan davada İzmir 2.İdare Mahkemesi’nden iptal kararı çıktı.

Mahkeme uygulamanın fotoğraf çekme ve kaydetme işleminin özel hayatın gizliliği ilkesi kapsamında olduğunu, bu nedenle uygulamada hukuka uyarlık bulunmadığı gerekçesiyle iptaline karar verdi.

Mahkeme kararında “Kişisel veriler ancak kanunda öngörülen hallerde veya ancak kişinin açık rızasıyla işlenebilir. Bakılan davada mesai kontrol sisteminin şekli ve içeriği dikkate alındığında, personelden kişisel veri alınması kapsamında olan ‘Fotoğraf çekme ve kaydetme işlemi’ ile mesai takibi uygulamasının, kamusal alanda da olsa ‘Özel hayatın gizliliği’ ilkesi kapsamında bulunduğunun anlaşılması karşısında uygulamanın sınırları, usul ve esaslarını gösteren bir yasal dayanağın bulunmaması, toplanan delillerin ileride başka bir şekilde kullanılmayacağına dair bir güvencenin mevcut olmaması gözönüne alındığında yukarıda belirtilen temel haklar ve anayasal ilkelerle bağdaşmayan dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı anlaşılmıştır. Açıklanan nedenlerle dava konusu işlemin iptaline, itiraz yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir