MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'den 524 milyonluk satış: İstanbul'daki taşınmaz yeniden vitrinde!
Güncel
11 Haziran 2024 Salı 10:51

Büyükşehir'den 524 milyonluk satış: İstanbul'daki taşınmaz yeniden vitrinde!

İzmir Büyükşehir Belediyesi mülkiyetine ait 13 adet taşınmazın satışı için ihale kararı aldı. Vitrine çıkacaklar arasında kentte tartışmalara neden olan İstanbul Beyoğlu'ndaki taşınmaz da yer aldı. Büyükşehir daha önce taşınmazı 245 milyon TL'den ihaleye çıkartmış fakat alıcı bulamamıştı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - 31 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından İzmir'deki belediyelerde mali krizler yaşanırken İzmir Büyükşehir Belediyesi mülkiyetine ait 13 adet taşınmazın satışı için ihale kararı aldı.

Büyükşehir’e ait olan İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki taşınmaz ve Bornova, Buca ve Çiğli ilçelerinde bulunan toplam 13 taşınmazın ihalesi 27 Haziran saat Perşembe günü 14:00’da açık ve kapalı teklif usulü şeklinde yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin satış listesine koyduğu taşınmazlar arasında yer alan İstanbul’daki arsa 2019 yılında tartışmalara neden olmuş Büyükşehir Belediyesi arsayı daha önce 245 milyon TL’den satışa çıkarmıştı fakat alıcı bulunamamıştı. Belediye yeni ihalede ise arsayı bu kez 225 milyon TL’den satışa sunma karar aldı.

TOPLAM SATIŞ 524 MİLYON TL!

Satışa çıkan 13 taşınmazın toplam tahmin edilen bedelleri ise 524 milyon 20 bin 360 TL olarak hesaplandı.

60 YIL ÖNCE YURT YAPILMAK İÇİN ALINMIŞ

İzmir'de, 1959 yılında belediye başkanı olan Faruk Tunca tarafından İstanbul'da okuyan İzmirli öğrencilere yurt yapılmak üzere satın alınan arsa, 60 yıl içinde değerlendirilmedi. Üzerinde çay bahçesi ve yiyecek satışı yapılan, imarsız dükkanların bulunduğu arsa, Dolapdere'nin girişinde, Kurtuluş Deresi Caddesi ile Ömer Hayyam Caddesi'nin kesiştiği köşede bulunuyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir