MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'den 'Beştepeler' itirazlarına ret!
Yerel Yönetimler
10 Aralık 2021 Cuma 09:17

Büyükşehir'den 'Beştepeler' itirazlarına ret!

Konak Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan ve geçtiğimiz ay askıya çıkarılan Beştepeler Planlarına yapılan itirazlar İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilgili komisyonlarınca reddedildi.

GERÇEKİZMİR - Konak Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan ve geçtiğimiz ay  askıya çıkarılan, Dayıemir, Dolaplıkuyu, İmariye, Selçuk, Aziziye, Tınaztepe, Duatepe, Kocatepe, Çimentepe, 1. Kadriye, 2. Kadriye, Hasan Özdemir, 19 Mayıs ve Zafertepe Mahallelerini kapsayan Beştepeler Kentsel Dönüşüm projesine TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi dahil 11 dilekçeli tarafından itiraz gelmişti.

Konak Belediyesi itirazları reddetmiş ve İzmir Büyükşehir Belediyesine sevk etmişti.

Beştepeler Planlarına yapılan itirazlar İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili komisyonlarınca( İmar ve Bayındırlık- Hukuk) incelenerek reddedildi.

İtirazlara yapılan ret meclis Aralık ayı ilk oturumu gündeminde yer aldı. İlgili maddede şu ifadelere yer verildi: Belediye Meclisimizin 14/07/2021 tarihli ve 818 sayılı Kararı ile uygun görülerek 11/10/2021-09/11/2021 tarihleri arasında askıya çıkarılan, Konak ilçe sınırları içinde Dayıemir, Dolaplıkuyu, İmariye, Selçuk, Aziziye, Tınaztepe, Duatepe, Kocatepe, Çimentepe, 1. Kadriye, 2. Kadriye, Hasan Özdemir, 19 Mayıs ve Zafertepe, Mahallelerini kapsayan Beştepeler Bölgesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına; Belediye Başkanlığımıza 11 adet dilekçe ile iletilen itirazların oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. 
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Melek Er
 13 Ağustos 2022 Cumartesi 19:32
Merhaba ben yeşildere 19 mayıs mh oturuyorum her an dönüşüm beklemekten panik yapıyoruz ne zaman dönüşüm olacak
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir