MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir’den flaş karar: Ulaşıma zam geliyor!
Yerel Yönetimler
15 Aralık 2017 Cuma 10:55

Büyükşehir’den flaş karar: Ulaşıma zam geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşıma yüzde 10 zam yapma kararı aldı. 1 Ocak 2018’den itibaren geçerli olacak ESHOT’un yeni tarifesine göre, bilet fiyatlarında ortalama 25 kuruşluk fiyat artışına gidilecek.

2018 bütçesinde zam öngörmeyen ESHOT Genel Müdürlüğü, yeni yılda tarife değişikliğine gidiyor. Belediye meclisine sunulan yeni toplu taşıma tarifesinden yaklaşık yüzde 10 oranında zam çıktı.

26 KURUŞLUK ZAM
İzmir’de kent içi toplu taşıma hizmetlerini yerine getiren ESHOT Genel Müdürlüğü, yeni yıla yeni ulaşım tarifesiyle giriş yapacak.

Ege Telgraf'tan Erman Şentürk'ün haberine göre hazırlanan yeni ulaşım tarifesinde, yolcu biniş ücretlerine de zam gelecek.

1 Ocak 2018’den itibaren yürürlüğe girecek yeni tarife dahilinde 2 lira 60 kuruş olan tam bilet fiyatları yapılacak 26 kuruşluk zamla birlikte 2 lira 86 kuruşa çıkacak. 60-65 yaş arası vatandaşların kullandığı 60 yaş kartı ve öğrenci binişleri ise 1 lira 50 kuruştan 1 lira 65 kuruşa çıkacak. 20 kuruşluk artış öngörülen öğretmen bilet fiyatları da 2 lira 20 kuruş olacak.

İZBAN’DA YENİ ÜCRET TARİFESİ
Belediye otobüslerinin yanı sıra, metro, tramvay ve deniz otobüsleri ile feribotlarda geçerli olacak yeni toplu ulaşım tarifesinde en büyük değişiklik ise İZBAN’da yaşanacak. Geçmişte hattın tamamında uygulana 2 lira 60 kuruşluk biniş ücretleri kaldırılarak bunun yerine kilometre başına ücret sistemi getirilecek. 25 kilometrelik seyahatlerden sonrasında her kilometre başına, tam binişlerde 7 kuruş, öğrenci ve 60 yaş vatandaşlar için 4 kuruş, öğretmen binişleri için ise 5 kuruşluk zamlı ücret tarifesi uygulanacak. 

1 OCAK’TAN İTİBAREN
Belediye meclisinde onaylanacak yeni ulaşım tarifesi yılbaşından itibaren resmen yürürlüğe girecek ve 90 dakika uygulaması da aynen sürdürülecek. ESHOT’un artan işletme giderleri, bilet gelirlerinde ücretsiz binişlerden kaynaklı düşüş ve akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle alınan bu zam kararıyla birlikte, İzmirliler 2017’nin ardından 2018 yılına da ulaşımda yine artan fiyatlarla giriş yapacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ali
 16 Aralık 2017 Cumartesi 02:04
O ZAMAN 90 DAKİKA KALKMIŞ OLUYOR ?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir