MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'den iki ilçenin emsal artışı kararına ret!
Yerel Yönetimler
7 Ocak 2022 Cuma 10:10

Büyükşehir'den iki ilçenin emsal artışı kararına ret!

Komisyonlar Bornova ve Karşıyaka'da alınan emsal artışı kararlarını oy çokluğuyla reddetti.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi 2020 yılının 30 Ekim günü meydana gelen 6.6 depremin en çok vurduğu ilçe olan Bayraklı'daki kentsel yenileme çalışmaları kapsamında emsal artışı kararı almış, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer depremzedeleri sevindiren kararın kent geneline de yayılacağını açıklamıştı. 

Soyer'in açıklaması sonrası buna paralel olarak Bornova ve Karşıyaka ilçelerinde de emsal artışı için düğmeye basılmıştı. Bornova ve Karşıyaka meclisleri Bayraklı'daki emsal artışı gibi parselde yüzde 20, ada bazlı ise yüzde 30 emsal artışı kararları almış ve onay için Büyükşehir'e yollamıştı. 

Büyükşehir Meclisi komisyonları iki kararı inceledi ve oy çokluğuyla reddetti. Büyükşehir Meclisi'nin 10 Ocak Pazartesi günü yapılacak oturumunun gündemine de alınan ilgili maddelerde şu ifadelere yer verildi: 
Bornova Belediye Meclisinin 02/11/2021 tarihli ve 271 sayılı Kararı ile uygun görülen; İzmir ilinde meydana gelen 30/10/2020 tarihli deprem sonrası yaşanan mağduriyeti önlemek amacıyla düzenlenen, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu önerisinin oyçokluğu ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık – Deprem ve Afet Komisyonları Raporu... 

Karşıyaka Belediye Meclisinin 14/10/2021 tarihli ve 245 sayılı Kararı ile uygun görülen; İzmir ilinde meydana gelen 30/10/2020 tarihli deprem sonrası yaşanan mağduriyeti önlemek amacıyla düzenlenen, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu önerisinin oyçokluğu ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık – Deprem ve Afet - Kentsel Dönüşüm Komisyonları Raporu...

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir