MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'den kritik hamle: O tesise atık çamur dökümüne son!
Yerel Yönetimler
21 Haziran 2022 Salı 15:47

Büyükşehir'den kritik hamle: O tesise atık çamur dökümüne son!

Başkan Soyer'in "Körfez sorununu kökten çözecek projelerimizi sürdürüyoruz" mesajıyla yeni hamleleri açıkladığı videolu paylaşımda detaylı bir rapor sunan İZSU Genel Müdürü Köseoğlu, haziran ayı sonu itibariyle Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi sahasında atık çamur dökümünü sonlandıracaklarını açıkladı. 

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi Körfez temizliği ve koku sorununu gidermek için çalışmalarına tam gaz devam ediyor. 

Son olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den önemli bir paylaşım geldi. Başkan Soyer, "Körfez sorununu kökten çözecek projelerimizi sürdürüyoruz" mesajına yer verdiği paylaşımında 3 önemli hamleyi şöyle sıraladı: 
Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nin revizyonuna başlıyor ve deşarj noktasını değiştiriyoruz.
Kanalizasyon ve yağmursuyu kanallarını ayrıştırıyoruz.
Dere yataklarında dip çamurlarını temizliyoruz.

Öte yandan Soyer'in paylaşımında çalışmalardaki son durum ile ilgili bir videoda de yer alırken, konuya dair açıklamalarda bulunan İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu da haziran ayı sonu itibariyle Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi sahasında atık çamur dökümünü sonlandıracaklarını açıkladı. 

Köseoğlu kokunun kaynağı konusunda TÜBİTAK ve bilim insanlarıyla detaylı bir çalışma yapıldığını ifade ederken, "İç körfezimize dökülen derelerin ağızlarıyla Bostanlı sahil kesiminin sığlaşan yani özetle sudaki azalan oksijen oranını artırmak için dip çamur taramasına başladık ve devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

ÇİĞLİ'DE ATIK ÇAMUR DÖKÜMÜNE SON! 
Köseoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi sahasında Haziran ayı sonu itibariyle atık çamurunun dökümünü sonlandırıyoruz. Çiğli Atık Su Arıtma Tesisimizin de revizyonuna bu ay sonunda başlıyoruz. Temiz bir körfez için imza attığımız bir diğer projemiz ise birleşik sistemin yani atık su ve yağmur suyu kanallarının ayrıştırılması. 

Köseoğlu şu bilgileri verdi:  Atık su kanallarımızı ayrıştırıyoruz. 200 kilometrelik ayrıştırma çalışmalarımız tamamlanmış olup ilave olarak 200 kilometrenin de yapımına devam ediyoruz. Atatürk Organize Sanayi Bölgesi içerisinde kimyasal üretim yapan fabrikalardan kaynaklı keskin kokular içinse AOSB yönetimi ile görüşme halindeyiz. Eski Gediz Yatağının, İZSU'nun sorumluluk alanında kalan kısmı tarafımızca temizlenmiş olup, DSİ'nin sorumluluk alanında kalan kısmının temizliği için ise DSİ'nin Bölge Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Nasıl ki Balçova Hacı Ahmet Deresi, Gaziemir Emrez Deresi, Karabağlar Çitlenbik Deresi, Poligon Deresi, Güzelyalı Bölgesi ve birçok noktalarda yağmur sonrasında kronikleşen sel sorununa çözüm bulduysak yeniden yüzülebilir bir körfez ve daha yaşanılır bir İzmir için İZSU olarak kararlılıkla çalışıyor ve çalışmaya devam ediyoruz!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir