MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'den o ilçeye ikinci masal evi!
Yerel Yönetimler
24 Şubat 2023 Cuma 09:36

Büyükşehir'den o ilçeye ikinci masal evi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca’ya ikinci Masal Evi inşası için harekete geçti. Belediye Adatepe Mahallesi’nde inşa edilecek proje için 9 Mart’ta ihaleye çıkıyor.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in çocukların sosyal gelişimlerine katkı sunmak ve annelere mesleki beceri kazandırmak için hayata geçirdiği Masal Evi Projesi’nin 17’ncisini Buca’da hayata geçirmek için ihaleye çıkıyor.

Buca Sosyal Yaşam Kampüsü’nde bulunan Masal Evi’nin ardından ilçedeki ikinci Masal Evi için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Adatepe Mahallesi’nde inşa edilmesi planlanan proje için 9 Mart 2023 saat 10:00’da ihaleye çıkacak. Proje açık ihale usulü ile ihale edilecek.

973 metrekare alanda inşa edilmesi planlanan Masal Evi’in ihalenin gerçekleşmesinin ardından 180 gün içinde bitirilmesi planlanıyor.

MASAL EVİ PROJESİ NEDİR?
İzmir Büyükşehir Belediyesi çocukların sosyal gelişimlerine katkı sunmak ve annelere mesleki beceri kazandırarak işgücüne katılımlarını desteklemek için Masal Evi Projesi’ni hayata geçirdi.

İzmir’de bugüne kadar 16 Masal Evi hayata geçti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer daha önce yaptığı açıklamada Masal Evi Projesi ile ilgili‘’İzmir’in tüm mahallelerinde yaşayanların hizmetlere eşit erişimini sağlayarak refahını artırmak için yola çıktık. Kent merkeziyle beraber civar ilçelerde de kadınlar mesleki kurslara katılırken çocuklarını bırakacak yer sorunu yaşamayacak, çocuklar Masal Evi’nde eğitim alacak. Çocuklarımızın sosyal, kültürel ve psikolojik gelişimi için uygun koşulları yaratmaya, çalışmayan kadınlara meslek edindirme ve beceri kursları vermeye devam edeceğiz” dedi.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir