MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'den önemli hamle: Depremin vurduğu o ilçe için özel rapor!
Yerel Yönetimler
9 Haziran 2021 Çarşamba 14:09

Büyükşehir'den önemli hamle: Depremin vurduğu o ilçe için özel rapor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim'de gerçekleşen depremden en çok etkilenen bölge olan Bayraklı'da yaklaşık 455 hektarlık alanda mikro bölgeleme etüt raporu hazırlanması için ihale yapma kararı aldı. Çalışma kapsamında 2 bin 140 metre sondaj yapılacağı belirtildi. Depreme yönelik bütünleşik analizin elde edilmesinin hedeflendiği aktarıldı.
Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte 30 Ekim'de 6.9 şiddetinde gerçekleşen deprem sonrasında Bayraklı için kolları sıvadı.

Depremin ardından sosyal yardımlar ve bina envanteri oluşturma aşamalarında çalışmaları yürüten Büyükşehir Belediyesi teknik analiz için de sürecin startını verdi. Yeni döneme yönelik hazırlıklar kapsamında ilk olarak depremden en çok etkilenen ve zemin yapısı itibariyle dikkat edilmesi gereken bölgelerin başında gelen Bayraklı'nın durumu masaya yatırıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı'da yaklaşık 455 hektarlık alanda 1/5000 ölçekli nazım imar planına esas ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planına esas mikrobölgeleme etüt raporunun hazırlanması için harekete geçti.
Çalışma kapsamında 2 bin 140 metre sondaj yapılacağı belirtildi. Raporun 120 takvim günü içinde oluşturulmasının hedeflendiği öğrenildi. İhaleye 10 Haziran Perşembe Günü (Yarın) saat 11:00'e kadar teklif verilebileceği aktarıldı. Depreme yönelik bütünleşik analizin elde edileceği rapor için gerçekleşece ihaleye konsorsiyum olarak teklif verilemeyeceği belirtildi. 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir