MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'den salgın mağduru esnafa su jesti: Yüzde 50 indirim!
Yerel Yönetimler
11 Ocak 2021 Pazartesi 17:17

Büyükşehir'den salgın mağduru esnafa su jesti: Yüzde 50 indirim!

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinde koronavirüs nedeniyle faaliyette olmayan işletmeler için karar alındı. 1 Ocak ile 31 Mart arasında konut dışı su tüketim fiyatlarında yüzde 50 indirim uygulanması oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda ayrıca denetim komisyonu seçimi de yapıldı.

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti.

Meclis oturumu öncesinde İZSU Genel Kurulu olağanüstü bir şekilde toplandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in geçtiğimiz günlerde açıkladığı ve esnaflara yönelik uygulanacak olan 3 aylık indirimli su politikası masaya yatırıldı.

Bu kapsamda; 1 Ocak ile 31 Mart arasında konut dışı su tüketim fiyatlarında yüzde 50 indirim uygulanması yönünde karar alındı. Pandemi nedeniyle maddi sıkıntı çeken işletmelere destek olunması amacıyla böyle bir yol izlendiği açıklandı.

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grupları sürenin uzatılmasını ya da indirimin esnafların dükkanlarını açtıktan sonraki döneme denk getirilmesini önerdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Şu an İZSU olağanüstü şeklinde toplandı. Bir karar alacağız. Ya reddedeceğiz ya da komisyona göndereceğiz ve kabul edeceğiz. Konut dışı tarifeye bağlı olan bu kitle toplam içinden yüzde 77’ye tekabül ediyor. Yani 140 bin haneden 108 bin haneye tekabül ediyor. Bu önerge uygun görülür geçerse 16 milyon 900 bin liralık feragatte bulunmuş oluyor İZSU. 3 milyon 300 BİN lira da katı atıktan feragat ediyor” dedi.  

Önerge plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Komisyon toplantısını gerçekleştirdi ve kararını verdi. Böylece konut dışı abonelere 3 aylığına su ve atıksu bedelleri üzerinden yüzde 50 indirim uygulanması kararı alındı. Komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ
Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında denetim komisyonu seçimi gerçekleşti.  Gizli oylamayla yapılan seçimde CHP’li isimler Bülent Sözüpek, Yeşim Tekoğlu, İbrahim Ulaş Polat komisyona seçildi. AK Parti’den ise Fikret Mısırlı komisyonda yer aldı.

AK PARTİ’DEN ‘ÜYE SAYISI 4’TEN 5’E ÇIKARILSIN’ ÖNERİSİ!
AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, “Bu sayının 5 olması yönünde teklifimiz var. 40 günlük bir çalışma yapılacak. Bu çalışmanın çok daha sağlıklı olması için böyle bir önerimiz var. Ayrıca bu sayı önceki dönemlerde 5 idi. Bu sayının oranla hesaplandığını biliyoruz ama uygunsa bizce sayının 5’e çıkarılması gerekiyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Biz geçen sene 4 sayısında karar kılmıştık. Yine aynı şekilde kalmasını teklif ediyoruz. Biz 4’ün yeterli ve doğru olduğuna inanıyoruz. Görüşümüzde değişiklik yok. 5 olsa dahi yine CHP’li 3, AK Partili 1 üyelik vermektedir. Bu oran değişmiyor” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Nokta
 11 Ocak 2021 Pazartesi 20:26
Sayın Başkan Izmır ev konut su abonelerinden de indirim istiyoruz sadece esnafa indirim yetmez , bizlerde zor durumdayız bizde belediyeye vergi veriyoruz lütfen bizlerde düşünün
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir