MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'den yargı hamlesi, sendikadan erteleme kararı!
Güncel
16 Ekim 2024 Çarşamba 09:04

Büyükşehir'den yargı hamlesi, sendikadan erteleme kararı!

İZENERJİ’de ikramiye krizinden kaynaklı olarak Genel İş İzmir 2 ve 9 No’lu şubeleri bu sabah gerçekleştirmeyi planladıkları yarım günlük iş bırakma eyleminden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yargıya gitmesi sonrası vazgeçti. Büyükşehir’in eylemin hukuksuz olduğunu vurgulayarak yargıya gitmesi sonrası iş bırakmanın gerçekleşmesi durumunda işten çıkarmaların yaşanma ihtimali nedeniyle kararın alındığı belirtildi.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZENERJİ’de ikramiye krizinden kaynaklı olarak Genel İş İzmir 2 ve 9 No’lu şubelerinin düzenlediği eylemler devam ederken yeni bir gelişme yaşandı.

Pazartesi günü DİSK’e bağlı Genel İş üyesi işçiler 2 saatlik iş bırakma eylemi yapmış İzmir Büyükşehir Belediyesi ise yaptığı açıklamada işçilere ödenmeyen ücretin bulunmadığı kaydedilirken söz konusu eylemin hukuk dışı olduğu ve işçilerin iş başı yapmaması halinde Büyükşehir'in kanundan doğan fesih hakkını kullanacağı belirtilmişti.

SENDİKADAN ERTELEME KARARI

Sendika bugün yarım gün iş bırakma eylemi yapmaya hazırlanırken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yargı hamlesi geldi. Büyükşehir yarım günlük iş bırakma öncesi yargıya başvurdu. Mahkemeden eylem için durdurma kararı istenirken gelişmeyle birlikte Genel İş İzmir 2 ve 9 No’lu şubeleri bugün gerçekleştirilecek yarım günlük iş bırakma eylemini işçilerin işlerine son verilmesi ile sonuçlanması ihtimali olduğundan erteleme kararı aldı.

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir