MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'den yeni çöp tesisi hamlesi: 4 ayrı alan için başvuru, Soyer'den kritik açıklama!
Yerel Yönetimler
5 Mayıs 2023 Cuma 11:52

Büyükşehir'den yeni çöp tesisi hamlesi: 4 ayrı alan için başvuru, Soyer'den kritik açıklama!

Harmandalı'nın yükünü azaltmak için kuzey aksında yeni tesis çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Menemen ve Aliağa'nın Manisa sınır bölgesinde yer alan 4 ayrı alan için Valiliğe başvuruda bulundu. Gerçekizmir'e konuşan Başkan Soyer projenin hayata geçmesinin ardından Harmandalı devrinin kapanacağını söyledi.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Harmandalı'daki Katı Atık Tesisi'nin biyolojik ömrünü tamamlaması ve bölgede yaşanan heyelan paniğinin ardından kuzey aksında çöp sorununa çözüm arayan Büyükşehir Belediyesi'nden önemli bir hamle geldi. 

Büyükşehir Belediyesi Menemen ve Aliağa'nın Manisa sınır bölgesinde yer alan 4 mahallesindeki kırsal alanda hayata geçirmeyi planladığı Menemen'de Kuzey-2 Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi, Aliağa'da Bozköy Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi, Menemen'de Hatundere Entegre Katı Atık Tesisi ve yine Menemen'de Yanık Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi için İzmir Valiliği'ne başvuruda bulundu. 

Valilik Mahalli Çevre Kurulu, Büyükşehir'in 2 ilçede 4 ayrı alanda yer alan çöp tesisi başvuruları için oy birliğiyle yerinde inceleme yapıldıktan sonra yeniden değerlendirme kararı aldı. 

Valilik Mahalli Çevre Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

SOYER: HARMANDALI TABİ Kİ KAPANACAK!
Öte yandan kritik gelişme hakkında Gerçekİzmir'e konu hakkında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den önemli açıklamalar geldi. Başkan Soyer, 4 ayrı yer için başvuruda bulunduklarını belirtirken, tesis hayata geçtikten sonra Harmandalı devrinin sona ereceğini söyledi. Soyer, "Harmandalı zaten taşınmak üzere yapılmış bir yer. Yerini bulmak lazım önce. Yerini bulduktan sonra tabi ki kapanacak'' açıklamasını yaptı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir