MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'den 'yürüyen merdiven' açıklaması: Sorumluluk İZBAN yönetiminde!
Yerel Yönetimler
3 Ekim 2023 Salı 12:18

Büyükşehir'den 'yürüyen merdiven' açıklaması: Sorumluluk İZBAN yönetiminde!

Halkapınar durağında geride kalan cumartesi günü meydana gelen çökme sonucu 6 kişi hafif yaralanırken, bugün sabah saatlerinde yine benzer bir kaza meydana geldi. Yaşanan paniğin ardından Büyükşehir Belediyesi de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Büyükşehir'den yapılan açıklamada, "Arıza tespit ve onarım süreci devam eden merdivenin sorumluluğu İZBAN A.Ş. yönetimindedir" denildi. 

GERÇEKİZMİR - İzmir’de ulaşımın can damarlarından İZBAN ağı Halkapınar durağında peş peşe meydana gelen yürüyen merdiven kazalarıyla gündeme geldi. 

Halkapınar durağında geride kalan cumartesi günü meydana gelen çökme sonucu 6 kişi hafif yaralanırken, bugün sabah saatlerinde yine benzer bir kaza meydana geldi. 

Yaşanan paniğin ardından Büyükşehir Belediyesi de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Büyükşehir'den yapılan açıklamada, "Arıza tespit ve onarım süreci devam eden merdivenin sorumluluğu İZBAN A.Ş. yönetimindedir" denildi. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 
30 Eylül 2023 Cumartesi günü, Halkapınar İZBAN İstasyonu’nda bulunan yürüyen merdiven, üzerinde vatandaşlar bulunduğu sırada arızalanmıştır. Merdivenin geri kayması sonucu 6 yolcu hafif yaralanmıştır. Yaralılar, sevk edildikleri hastanede ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edilmiştir. Merdiven, arıza tespiti ve onarım için devreden çıkarılmış; çevresi de şeritle kapatılmıştır. 

Bugün, şeriti açarak merdiveni kullanmak isteyen 4 yolcu, yine basamakların geri kaymasıyla düşmüştür. Yaralanmadıkları bildirilen vatandaşlar istasyondan ayrılmıştır. 
 
Arıza tespit ve onarım süreci devam eden merdivenin sorumluluğu İZBAN A.Ş. yönetimindedir. 

Ancak bazı basın ve yayın organlarında, merdivenin, İzmir Metro Halkapınar İstasyonu’nda olduğu bilgisi yer almıştır. 

Bu yanlışı düzeltir; haber yazım süreçlerinizde doğru bilgi akışına her zaman hazır olduğumuzu hatırlatırız. 

Kıymetli basın mensuplarının bilgisine saygılarımızla arz ederiz.

İZBAN'DAN AÇIKLAMA
Kazaya ilişkin İZBAN AŞ'den açıklama yapıldı. Açıklamada, Halkapınar istasyonunda teknik incelemeye alınan yürüyen merdivenin önündeki bariyeri açarak merdiveni kullanmaya çalışan yolcuların, "dengelerini yitirmeleri" sonucunda kazanın meydana geldiği kaydedildi.

Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince muayene edilen yolcuların hastaneye sevkine gerek duyulmadığı belirtilirken, şöyle denildi:

"Yürüyen merdivenlerimiz, yolcu güvenliği ve konforunu sağlamak amacıyla periyodik olarak kontrol edilmekte ve bakıma alınmaktadır. Halkapınar istasyonundaki dahil hiçbir merdivenimizde göçme veya çökme gibi durumlar yaşanmamıştır. Aşırı yüklenme nedeniyle oluşabilecek etkilenmeleri engellemek amacıyla yürüyen merdiven kullanım kurallarına uyulmasını, bakım ve arıza nedeniyle önleri bariyerle kapatılan merdivenlerin ise kullanılmamasını önemle belirtiriz."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir