MENÜ
İzmir 18°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir’in ‘yatık binalar’ bölgesi için hazırladığı planlar mahkemelik oluyor
Yerel Yönetimler
7 Ekim 2020 Çarşamba 15:08

Büyükşehir’in ‘yatık binalar’ bölgesi için hazırladığı planlar mahkemelik oluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka’nın Bostanlı Mahallesi’nde bulunan yatık binalar bölgesi için aldığı planlama kararına yargı yolu göründü. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin yönetim kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda yoğunluk artışı gerekçe gösterilerek planlara dava açılacak.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR- Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Karşıyaka’nın Bostanlı Mahallesi’nde bulunan ve kamuoyunda ‘yatık binalar’ olarak bilinen bölgede yapılacak planlar için önemli bir karar aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı meclis toplantısında bölge için yapılacak planlarının kabul edilmesi sonrasında harekete geçen oda yönetimi dava açılması yönünde refleks sergiledi.

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin Ekim ayı yönetim kurulu toplantısına masaya yatırılan planlar için mahkeme yolu tutulacak.

Oda yöneticilerinin dava yolunu seçmelerinin gerekçeleri belirtildi. Karşıyaka Belediyesi’nden gelen planın Büyükşehir Belediyesi’nden farklı şekilde geçtiği aktarıldı. Onay alan planın klasik planlamadan çok farklı olduğu ifade edildi. Ayrıca yoğunluk artışı tespit edildiği için de dava kararı alındığı vurgulandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 KSKLİ
 15 Mart 2021 Pazartesi 09:11
Yoğunluk artışı olmamalı bu insanların başına bişey gelmiş maalesef. Bu Emsal olursa bostanlı şantiyeye döner. Yeter araba koyacak yer yok. 20 kişinin yaşadığı alana 40 kişi koyarsanız ne yol ne altyapı yetiyor.
 Fikret
 7 Ekim 2020 Çarşamba 15:54
Yoğunluk artışı olmadan nasıl çözüm olacak acaba bu oda orada yaşayan insanların hayatlarını zorlaştırmak ve sorunun çözülmesini engellemekten başka yapacak bir iş bulamıyor mu?
 Ali İnanç Ül?ü
 7 Ekim 2020 Çarşamba 15:24
Sayın yetkililer bu odalara yorum yapınca demokrasi elden gidiyor diye bas bas bağırıyorlar burada plan tadilatı olmadan nasıl çözülecek sorunlar allah odaları bildiği gibi yapsın
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir