MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir öğrencilerin yüzünü güldürüyor
Yerel Yönetimler
29 Eylül 2024 Pazar 10:00

Büyükşehir öğrencilerin yüzünü güldürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine yönelik ücretsiz çamaşırhane ve nakliye hizmetleri, gençlerin yaşamlarını kolaylaştırıyor. Hizmet almak için sadece başvuru yaparak randevu oluşturan öğrenciler, günümüz ekonomik koşullarında bu desteklerin çok önemli olduğunu belirtiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğü, üniversite öğrencileri için çamaşırhane ve nakliye hizmeti veriyor. Bornova ve Çiğli’de faaliyet gösteren öğrenci çamaşırhanelerinin sayısı, Buca’da açılacak yeni çamaşırhane ile üçe çıkacak. Randevu sistemiyle çalışan çamaşırhanelerde deterjan, yumuşatıcı ve su giderleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Çamaşırlar ücretsiz olarak yıkanıp kurutularak öğrencilere teslim ediliyor. Nakliye hizmeti kapsamında öğrenci belgeleriyle başvuru yapan öğrenciler, İzmir sınırları içerisinde olan taşınmalarda araç desteği alabiliyor. Her iki hizmet için https://bizvariz.izmir.bel.tr/ adresi üzerinden randevu oluşturulabiliyor.

Ücretsiz hizmet

Eğitim Destekleri Şube Müdürü Rahşan Polat, “Üniversite öğrencilerimizin yaşamlarını kolaylaştıran çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Bornova ve Çiğli’deki iki öğrenci çamaşırhanemiz var. Üçüncü çamaşırhanemizin de Buca’da açılması planlanıyor. Ayrıca öğrencilerimize nakliye hizmeti de sağlıyoruz. https://bizvariz.izmir.bel.tr/ üzerinden randevu oluşturan öğrencilerimiz, çamaşır hizmeti için haftada bir defa, nakliye hizmeti için yılda bir defa randevu alabiliyor. Bu hizmetlerimiz tamamen ücretsiz. Öğrencilerimizin sadece randevu almaları yeterli” dedi.

“Bin lira bizim için önemli bir para”

Nakliye hizmeti alarak Bornova Mevlana Mahallesi’nden Naldöken Mahallesi’ne taşınan Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Ozan Tunar, “Bir arkadaşımızın vasıtasıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine yönelik desteğinden haberdar olduk. İnternet sitesinden başvuru yaparak bilgilerimizi girdik. Kısa sürede dönüş yaptılar. Eşyalarımızı yaklaşık 2-3 mahalle öteye taşımak için bin lira fiyat söylenmişti ama İzmir Büyükşehir Belediyesi hiçbir ücret almadan bize yardımcı oldu. Günümüzdeki ekonomik koşullar belli. Belki bazı insanlar için bin lira çok yüksek bir ücret olmayabilir ama bu para bizim için önemli. Bu yüzden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz” diye konuştu.

“Evimize mis gibi dönüyoruz”

Bornova’daki çamaşırhaneden hizmet alan Biyomühendislik Bölümü öğrencisi Ahmet Batuhan Güler, “Çamaşırhane hizmeti, öğrenciler için elektrik, deterjan, su konusunda tasarruf sağlıyor. Öğrencilerin ekonomik gücü düşük olduğu için bu hizmeti önemli buluyorum. Burası ayrıca hijyenik. Çalışanlar öğrencilerle çok ilgileniyor. En ufak bir problemde yardımcı oluyorlar. Çamaşırlarımızı yıkıyoruz ve kurutup evimize mis gibi dönebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

“İşimi kolaylaştırıyor”

Çamaşırlarını öğrenci çamaşırhanesinde yıkatan Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yiğitcan Aytekin “Burada aldığım hizmet benim işimi çok kolaylaştırıyor. Çamaşırlar yıkanırken burada arkadaşlarla sohbet ediyoruz. Yıkama, kurutma, deterjan, yumuşatıcı gibi her şeyi İzmir Büyükşehir Belediyesi temin ediyor. Belediyemize teşekkür ediyorum” derken, Hemşirelik Bölümü öğrencisi Güneş Keser de “Ben yurtta kalıyorum. Kaldığım yurtta çamaşır makinemiz kaliteli değil. Çamaşırlarımız yıpranıyor. Burada deterjan da ücretsiz olduğu için buraya geliyorum. Hizmetten çok memnunum” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir