MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir’deki TİS krizinde yeni masadan da uzlaşı çıkmadı
Ekonomi
13 Mart 2024 Çarşamba 08:23

Büyükşehir’deki TİS krizinde yeni masadan da uzlaşı çıkmadı

Büyükşehir’in İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ şirketlerinde çalışan yaklaşık 6 bin emekçiyi ilgilendiren yeni dönem toplu sözleşme sürecindeki kriz devam ediyor. Süreçte sendika temsilcileri ile işveren sendikası SODEM-SEN ve Büyükşehir bürokratları arasında kurulan yeni masadaki oturumdan da bir sonuç çıkmadı.

GERÇEKİZMİR – Büyükşehir Belediyesi’nde Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası’nda örgütlü ve İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ şirketlerinde çalışan yaklaşık 6 bin emekçiyi ilgilendiren yeni dönem toplu sözleşme sürecindeki kriz devam ediyor.

Süreçte sendika temsilcileri ile işveren sendikası SODEM-SEN ve Büyükşehir bürokratları arasında kurulan yeni masadaki oturumdan da bir sonuç çıkmadı.

Sendika cephesinden zirvenin ardından yapılan açıklamada, “Sendikamız Belediye-İş’in olumlu ve yapıcı yaklaşımına, emekçinin alın terinin karşılığını alarak toplu sözleşmenin masada bitirilmesi çabasına karşın, belediye yönetiminin TÜİK’in çakma enflasyonunu bile layık görmeyen anlayışı, küçük iyileştirmelerle özü değişmeyen teklifini sürdürmesi sonucu anlaşmaya varılamamıştır” ifadelerine yer verildi.

Süreçte tarafların bir kez daha bir araya gelebileceği öngörülürken sendikanın da alanlara taşıdığı eylemlerini sürdürmesi bekleniyor.

İŞTE SENDİKANIN AÇIKLAMASI:
Görüşmede, sendikamız Belediye-İş’in olumlu ve yapıcı yaklaşımına, emekçinin alın terinin karşılığını alarak toplu sözleşmenin masada bitirilmesi çabasına karşın, belediye yönetiminin TÜİK’in çakma enflasyonunu bile layık görmeyen anlayışı, küçük iyileştirmelerle özü değişmeyen teklifini sürdürmesi sonucu anlaşmaya varılamamıştır.

Sendikamızın toplu sözleşme görüşmelerinde esas aldığı ilke, istatiksel hesaplar, şişirilmiş oranlar yüzdeler değil, emekçinin cebine giren paradır.

Açlık sınırının 16 bin 257 TL, yoksulluk sınırının 52 bin 954 TL olduğu ve gerçek enflasyonun yüzde 120’leri aştığı bir dönemde belediye yönetiminin bu teklifiyle, emekçilere açlık ve yoksulluk dayatılmaktadır.

Belediye yönetiminin teklif ettiği rakamlar, hayatın gerçeklerine, emekçilerin geçim dertlerine derman olacak rakamlar değildir.

Duymayan kulaklar, görmeyen gözler görsün
Emekçiye açıklık ve yoksulluğu dayatanlara eylemlerimizle, protestolarımızla cevap vereceğiz

Daha önce de söyledik bir kez daha hatırlatıyoruz:
Hiç kimse Belediye-İş’ten, üyelerini açlığa ve yoksulluğa mahkûm edecek bir sözleşmeye imza atmasını beklemesin.
Sefalet ücretlerini kabul etmiyoruz.
Teslim olmayacağız.
Birleşe Birleşe kazanacağız.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir