MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir’den Aliağa planları ile ilgili yeni karar
Yerel Yönetimler
11 Eylül 2024 Çarşamba 19:10

Büyükşehir’den Aliağa planları ile ilgili yeni karar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Eylül ayının ilk toplantısında oybirliğiyle kabul edilen Aliağa planları ile ilgili önerge oy çokluğuyla reddedildi.

GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı ikinci olağan meclis toplantısı Başkan Cemil Tugay yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda Aliağa enerji tüketim alanı, genel otopark alanı, ağaçlandırılacak alan ve belediye hizmet alanı planları gündeme geldi. Daha önce kabul edilen komisyonlardan oybirliğiyle geçen fakat bir önce toplantıda yeniden komisyonlara gönderilen önerge ile ilgili karar değişikliği dikkat çekti.  Önerge oy çokluğuyla kabul edilmedi.

"ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞIYOR"

Planlarla ilgili kamuoyunda bir algı oluşturulmaya çalıştığını belirten AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, “Ziyaretinizle başlayan bir taahhüdünüz vardı. Aliağa bürokratları ile büyükşehir bürokratları bu konuda görüştü. Bir belediyenin başka bir belediyeye rant sağlaması söylemi değildir, oluşan rant İzmirlinindir. Bu alan da sanayi tanımı içinde kalan bir alan. Sanayide her zaman yangın riski var, Büyükşehir belediyemize itfaiye alanı çıkan bir plan. Bizim ortak akla ihtiyacımız var. Sadece iade kısmına baktığımızda özel güvenlik alanı sebebiyle iade edildiğini görüyoruz… Tüpraş’ın özel güvenlik alanı meclisimizde onaylanmıştı. Kamuoyunda oluşturulmaya çalışan iklimi doğru bulmuyoruz. Bu olumlu iklim birileri tarafından sekteye uğratılmaya çalışıyor” diye konuştu.  

“ZİYARETTE KONU GÜNDEME GELMEDİ”
 

Başkan Tugay, Aliağa Belediye Başkanı ziyaretinde konunun gündeme gelmediğini dile getirerek, “Bizim ziyaretimizde bu konu hiç gündeme gelmedi, bana da doğrudan bir şey iletilmedi” ifadelerini kullandı.

“YENİDEN DEĞERLENDİRİLİRİZ”

CHP Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır de, “Özel güvenlik bölgesi olması tereddütte düşürdü, güncellenmesi gereken veriler olması da var. Bunlarla birlikte yeni bir önerge gelmesi durumunda yeniden değerlendirebiliriz” dedi. 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir