MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir’den ‘S’ Plaka kararı: Takdir komisyonu kuruldu!
Yerel Yönetimler
25 Mart 2021 Perşembe 13:28

Büyükşehir’den ‘S’ Plaka kararı: Takdir komisyonu kuruldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında ‘S’ Plaka süreci için yeni karar alındı. Muhammen bedelin tespit edilmesi için takdir komisyonu kuruldu. Kent geneli servis araçları ihtiyaç tespit raporunun ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bildirilmesi kararı alındı.

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, kent sınırları içindeki ‘S’ Plakalı servis araçlarının sayısını arttırmak için yaptığı ihalenin geçtiğimiz Aralık ayında iptal edilmesi sonrasında yeni süreç başladı.

İzmir Ulaşım Ana Planı çalışmaları kapsamındaki kararlar, nüfus projeksiyonları, imar planı verileri ve 2030 yılı izdüşümü doğrultusunda oluşturulan ulaşım modeli kalibrasyonu dikkate alınarak hazırlanan kent geneli servis araçları ihtiyaç tespit raporu çerçevesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki ‘S’ Plakalı araç sayısının ilk etapta 400 arttırılması kararlaştırılmıştı. Muhammen bedel ise KDV hariç 400 bin TL olarak belirlenmişti. Süreçte servisçiler eylemlerle karara karşı çıkarken oda temsilcileri şu an böyle bir ihtiyaç olmadığını belirtmişti. Ayrıca ihtiyaç olması durumunda kendilerinin bu açığı kapatabilecekleri de ifade edilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında yeni karar alındı. Muhammen bedelin tespit edilmesi için takdir komisyonu kuruldu.  Kent geneli servis araçları ihtiyaç tespit raporunun ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bildirilmesi kararı alındı.

Teknik görüş uygunluğuna, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası temsilcisinin karşı oyu doğrultusunda oy çokluğuyla karar verildi.

NE OLMUŞTU?
Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu’nda alınan karar doğrultusunda detayları belli olan ihalenin hukuka uygunluk taşımadığı gerekçe gösterilerek iptali istenmiş, İzmir 6’ncı İdare Mahkemesi de kararını vermişti.

Mahkeme, belediyeyle ilgili işlerin yürütülmesi ve ihale kararı alınması gibi konularda encümenin yetkiliği olduğunu belirtmişti. Danıştay 8’inci Dairesi’nin de bu doğrultuda verilen kararını örnek gösteren mahkeme, ‘ihale kararı alınması’, ‘muhammen bedel belirlenmesi’, ‘ihale kurallarının düzenlenmesi’ kararlarının UKOME’de alındığını vurgulamıştı. Bu durumun ‘yetki unsuru’ yönünden hukuka uygunluk taşımadığı ifade edilmişti. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir