MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP 2.haftada perde Karaburun'la açıldı: Çumçum yeniden başkan
Politika
29 Kasım 2017 Çarşamba 08:39

CHP 2.haftada perde Karaburun'la açıldı: Çumçum yeniden başkan

CHP İzmir’de kongre maratonu sürüyor. İkinci hafta mesaisi bugün Karaburun’la başladı. Karaburun'da sandık tek adaylı seçime sahne olurken, Bülent Çumçum yeniden ilçe başkanı seçildi. 'Potansiyel il başkanı adayları'nın Konak ve Urla kongrelerinin ardından burada da salonda olması dikkat çekti.

GERÇEKİZMİR -  CHP İzmir’de olağan kongre takvimi işliyor.

Kongrelerin startı geçtiğimiz Pazar günü Urla ve Konak’la verilmişti.

Sandık maratonunda ikinci haftanın perdesi bugün Karaburun’la açıldı. Mevcut İlçe Başkanı Bülent Çumçum kongreye tek aday olarak girdi. Sandık Belediye Kapalı Düğün Salonu’nda yapılan kongrede 11 ilçe yöneticisi ve 5 il kongre delegesi de seçildi. 

Çumçum'un yeniden başkan olduğu kongrede ilçe yönetimi Arslan Abşin, Sibel Güldiken, Ali Argon Kuleli, Belgin Pişken, İbrahim Sarıer, Erdal Subaşı, Zuhal Sütçü, Sezin Taylan, Fazlı Yıldız ve İbrahim Yıldız'dan oluştu. 

Bülent Çumçum, Ahmet Çakır, Ali Argon Kuleli, Erdal Subaşı ve Alaaddin Aşut ise il kongre delegesi oldu. 


POTANSİYEL ADAYLAR SAHADA! 
Karaburun Kongresi'nde dikkat çeken detay 'potansiyel il başkanı adayları'nın Konak ve Urla Kongreleri'nin ardından burada da salondaki yerini alması oldu.


Adı il başkanlığı için geçen İl Yöneticisi Utku Gümrükçü ile İl Eski Başkan Yardımcısı Altan İnanç Karaburun Kongresi'ni de yerinde takip etti. Grip olan İl Başkanı Asuman Ali Güven ise kongreye katılmadı. 

"PARTİDE DE ADALET DEMELİYİZ"
Divan Başkanlığı'nı CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in yaptığı Karaburun İlçe Kongresi'ne CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ve Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır da katıldı. 

Sertel, Karaburun'a yeni açılan yol ile ilçenin rant merkezi olacağını öne sürerek, İzmir'in yaşanılabilir 10 kent arasında yer almasında sosyal demokrat belediye başkanlarının payının büyük olduğunu ifade etti. Sertel, 2018 yılında erken genel ve yerel seçimin yapılacağını ileri sürerek, "Bu iktidar sandıkta son bulacak. Önseçimden çıkan milletvekillerine 24 saat ulaşabilirsiniz. Biz gücümüzü sizden alıyoruz sadece sizin önünüzde eğiliriz. Üyesine güvenen ve üyesiyle birlikte hareket eden bir parti olmalıyız. Ülke için adalet diyorsak partide de adalet demeliyiz" diye konuştu. 

Belediye Başkanı Çakır, 68 delegeden 47'sinin salonda bulunduğuna dikkat çekerek, ilçe yönetim kurulu üyelerinin yarısının belediye meclis üyelerinin bir kısmının salonda  olmadığını söyledi. Çakır, döneminde 1 metrekarelik alanın imara açılmadığını da belirtti.  

HAFTASONU MÖNÜSÜ 

BAYINDIR VE SEFERİHİSAR’DA MEVCUT BAŞKANLAR ADAY
Cumartesi günü ise Bayındır ve Seferihisar’da kongre yapılacak. Bayındır’da Behzat Aydilek, Seferihisar’da İsmail Yetişkin yeniden aday. Seferihisar’da kongrede başka aday çıkması beklenmiyor. Bayındır’da da geçtiğimiz dönem Aydilek’e karşı aday çıkartan Belediye Başkanı Ufuk Sesli bu dönem ciddi bir çalışma içinde değil. Son dakika sürprizi olmazsa Aydilek’te kongreye tek aday olarak girecek. Bayındır ve Seferihisar’da sandık ilçedeki Belediye Düğün Salonu’nda  kurulacak.

PAZAR 6 İLÇE, GÖZLER BORNOVA’DA
Pazar günü 6 ilçede seçim var. Gözler Bornova’da olacak. Evka-4 Spor Kompleksi’nde gerçekleşecek seçimde mevcut İlçe Başkanı Nevzat kavalar dışında, Adnan Hocaoğlu ve Osman Koçanalı adaylığını açıkladı. Son dakika birleşme veya çekilme olmazsa kongre 3 adaylı olacak.

ÖDEMİŞ’TE DE YARIŞ VAR
Ödemiş’te ise mevcut İlçe Başkanı Nazan Dönmez  aday olmadığını açıkladı. Kongrede eski ilçe başkanı Mehmet Birlik ile ilçedeki muhaliflerin desteğini alacak ilçe yöneticisi avukat Erdem Boyacı yarışacak.

DİĞER İLÇELER TEK ADAY GÖZÜKÜYOR
Çeşme’de mevcut Başkan Ekrem Oran, Menderes’te mevcut Başkan Ahmet Pala, Kınık’ta mevcut Başkan İsmail Yıldız, Güzelbahçe’de mevcut Başkan Kazım Çam’ın ilçe kongrelerine tek aday olarak girmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir