MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP 'Bayındır' krizi: Erol'a çağrı, 'ikinci istifa' iddiası ve 'Whatsapp' kararı!
Politika
25 Ekim 2017 Çarşamba 14:37

CHP 'Bayındır' krizi: Erol'a çağrı, 'ikinci istifa' iddiası ve 'Whatsapp' kararı!

Bayındır Belediyesi’nin Arıkbaşı Mahallesi’ndeki arsayı CHP PM Üyesi ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’a ait şirkete satmasıyla başlayan krizde İl Yönetimi’nden istifa eden Yücel Özen’den önemli açıklamalar geldi. Özen, “Partinin kuralları belirleyen kurulunun üyesi Erol parti kamuoyundan özür dilemelidir” dedi.

GERÇEKİZMİR - İzmir’de İl Özel İdarelerin kapatılmasının ardından mülkiyeti belediyelere geçen köy tüzel kişiliklerine ait arazilerin satışı konusundaki tartışmaları sürerken, son kriz Bayındır’da yaşandı.

CHP’li Bayındır Belediyesi Arıkbaşı Mahallesi sınırlarında bulunan 80 dönümlük araziyi 675 bin TL karşılığında satarken, ihaleyi  CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’a ait Gür- Ya şirketi aldı.

Arazinin satışı CHP’de büyük tartışmalara yol açarken, kentte köy mallarının satışına karşı direnişiyle tanınan CHP İl Yöneticisi Yücel Özen’in istifa kararı krizi bir üst noktaya taşımıştı.

Özen istifasını dün yapılan yönetim kurulu toplantısında resmileştirirken, CHP İl Yönetimi'nin istifayı kabul etmeme kararı aldığı ileri sürüldü. 

PARTİLİLİĞİMİ BİLE GÖZDEN GEÇİYORUM! 
Gerçekizmir'e konuşan Özen, "İstifa tek taraflıdır. Partinin üst yönetiminden krizle ilgili olarak köy mallarının asla satılamayacağına dair bir açıklama gelmediği süreci bırakın istifa kararını partililiğimi bile gözden geçirir noktaya geldim. Güvenimi yitirdim" diye konuştu.

Özen, CHP İl Başkanı Asuman Güven ve il yöneticilerinin krizin tarafları Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ve CHP PM Üyesi ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol ile bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı yapılması kararı aldığı iddiasını de değerlendirdi. 

Kendisine böyle bir davette bulunulmadığını ifade eden Özen, köy malllarının satılmayacağı üzerine bir tavır sergilenmesi durumunda toplantı için bir araya gelebileceğini aksi takdirde olası davet icap etmeyeceğini ifade etti. 

EROL ÖZÜR DİLEMELİDİR 
Özen son olarak CHP PM Üyesi ve Tunceli Milletvekili Erol'a seslendi. "Milletvekilliliğini bir kenara bırakıyorum" diyen Özen, "Partinin kurallarını belirleyen PM'nin bir üyesi olarak PM'nin belirlediği bir kuralı bozduğu için parti kamuoyundan özür dilemelidir" dedi. 

İKİNCİ İSTİFA İDDİASI! 
Öte yandan Bayındır krizi nedeniyle CHP İl Yönetimi'nde bir istifanın daha kapıda olduğu ileri sürüldü. CHP İl Başkan Yardımcısı Tuğrul Keskin'in süreçte Özen'in yalnız bırakıldığını düşündüğü için il yönetimindeki arkadaşlarına Whatsapp Grubu'ndan istifa kararı aldığını duyurduğu iddia edildi. 

WHATSAPP DÖNEMİ KAPANDI! 
Keskin'in 'istifa mesajı' da CHP'de bir flaş karara neden oldu. CHP İl Başkanı Güven, Özen'in ardından Keskin'in de istifa bildirimi için bu kanalı tercih etmesi ve bu bilgilerin medyaya yönetim kurulunda konuşulmadan yansıması nedeniyle grubu kapattırdı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir