MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Bayraklı'da flaş sonuç: Ayhan-Susmuş yarışında kazanan...
Politika
21 Aralık 2019 Cumartesi 08:35

CHP Bayraklı'da flaş sonuç: Ayhan-Susmuş yarışında kazanan...

CHP İzmir'de Cumartesi mesaisinde gözler Bayraklı'daydı. İl Eski Başkanı Selçuk Ayhan ile eski meclis üyesi Pınar Susmuş'un yarışında zafer Susmuş'un oldu. Susmuş 211 oyla başkan seçilirken, Ayhan 172 oyda kaldı.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre maratonu tam gaz devam ediyor. 

9 ilçenin yeni başkanını seçtiği İzmir'de 4 seçimli Cumartesi mesaisinde gözler Bayraklı'daydı...

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper'in  aday olmadığı kongreye sandık öncesi ve salonda yaşanan gelişmeler damga vurdu.

Belediye Başkanı Serdar Sandal ve kentte muhalefetin öncüsü İl Eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu'nun desteklediği İzmir Eski Milletvekili ve İl Eski Başkanı Selçuk Ayhan'a karşı Adaylık çalışmalarını son ana kadar sürdüren Songül Gök, Pınar Susmuş ve Ali Rıfat Koç, Susmuş adaylığında birleşme kararı aldı. Yarışın bu iki aday arasında geçmesi beklenirken, Ayhan cephesinde yaşanan liste krizi sonrası Gençlik Kolları İlçe Eski Başkanı Serkan Arda krizin ardından yeter imzayı teslim ederek aday oldu. Arda ardından kürsüde yaptığı konuşmada teslim ettiği imza sayısını açıklayarak adaylıktan çekildi. 

Kongrede zafer Pınar Susmuş'un oldu. Susmuş sandıktan 211 oy alırken başkan seçildi. Ayhan ise 172 oyda kaldı.

KİMLER YÖNETİCİ VE DELEGE SEÇİLDİ?
Susmuş'un listesinden Hülya Aksoy Devrilen, Zöhre Berk, Zuhal Eroğlu, Kadir Gören, Cemile Hangün, Teoman Karaca, Mehmet Kaya, Kamil Kaygül, Melis Kırıcı, Mahir Mumcu, Tansel Namlıses, Nazire Oktar, Ali İzzet Uğur, Ozan Uludağ, Serkan Yıldırım, Volkan Yıldız. ilçe delegesi seçildi.

İl Delege Listesinden ise  Fatma Ağır Göl, Ramazan Altındiş, Fatma Aytül Çağlar, Dursun Çetinkaya, Nuri Dorukm, Levent Emre, Zekiye Leman Erdoğan, Cemil Ertuğrul, Songül Gök, Ayfer Gündoğan, Melek Gürboğa, Selahattin Güzel, Suna Karabağ, Alper Karaca, Özgür Karakaya, Sermet Kavas, Cahide Kaynakgöz, Kemalettin Keleş, Eşref Kocacık, Rıfat Koçali, Aziz Köksal, Yaşar Kemal Moğultay, F. Feray Nebioğlu, Aydınoğlu, Tanju Odabaş, Yaşar Okuyan, Şengül Ozakalın, Serdar Sandal, Yılmaz Soydaş, Pınar Susmuş, Niyazi Şehitoğlu, Nazlı Selin Tabazik, İsmail Teke, Tolga Tuğcu, Bengül Tüfekci, İrfan Türkköz, Mehmet Uyar, Cansel Yaman, Sultan Yıldırım, Satılmış Yüksel seçildi.

İlçe Başkanı Alper sadece Ayhan'ın listesine yazıldığı için il delegesi seçilemedi.

GÜN İÇİNDE NELER YAŞANDI?


Kritik seçim öncesi İlçe Başkanı Cemalettin Alper aday olmayacağını önceden açıklamıştı. 

Bayraklı'da Eski Milletvekili ve il eski Başkanı Selçuk Ayhan, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve kentte muhalefetin öncüsü Rıfat Nalbantoğlu’nun da desteğiyle ilçe başkanı adayı oldu. 



İlçede sandık kurulmasına saatler kala flaş bir gelişme yaşandı. Adaylık çalışmalarını son ana kadar sürdüren Songül Gök, Pınar Susmuş ve Ali Rıfat Koç birleşme kararı aldı. Sandığa eski meclis üyesi Pınar Susmuş'un adaylığı ile gidilecek. 

Böylece Bayraklı'da yarışın adı konarken, iki adaylı seçimin büyük rekabete sahne olması bekleniyor. 



Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu'nda gerçekleşen kongreyi CHP İl Başkanı Deniz Yücel de takip ediyor. 

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal kongre salonuna girişte tüm delegelerle tek tek selamlaştı.
Adaylardan Susmuş kongre salonuna adaylığına destek veren Koç ve Gök ile birlikte girdi.



Aday Ayhan da  salona alkışlarla girdi. Ayhan protokoldeki isimlerle selamlaştı. Ayhan rakibi Susmuş ile sarılırken, iki aday birbirlerine başarı dileyerek birlik mesajı verdi.

Kongrenin oy çokluğuyla blok liste ile yapılması kararı alındı.

Divan Başkanı Moroğlu
Kongrenin Divan Başkanlığına oybirliğiyle İzmir Eski Milletvekili Mustafa Moroğlu seçildi. 

Alper'den Yücel'e övgü
Kongrenin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Alper, 2009’da Bayraklı’nın ilçe olma sürecinde ve sonrasında yaşanan sıkıntılara dikkat çekti, ilçede yerelde ve genelde elde edilen başarıda partililerin büyük katkısı olduğunu söyledi.

İl Başkanı Yücel’i öven Alper, “ İl Başkanımızın geldiği günden bu yana maddi manevi desteği oldu. Her zaman yanımızda oldu. Bir önceki kongrede karşısında olmamıza rağmen hepimizi bütünleştirdi. Aile olduğumuzu gösterdi. Ona teşekkür ediyorum. Yolu açık olsun" diye konuştu.

Kongrede aday olmayacak olan Alper, “Gönül rahatlığıyla aday değilim dedim, değişimin önünü açtım. Tarafsızlığımı bu saate kadar korudum" dedi.

"Kimsenin listesini yapmadım"
Alper, Bayraklı İlçe Başkanlığı’nın faaliyet raporlarının onaylanması sonrası yaptığı konuşmada ise, "Hiç bir adayı ne aradım ne sordum. Ne de bir talebim oldu. Kuliste dönen dedikoduları söyleyenler ahlaksızdır. Söylendiği gibi kimsenin listesini yapmadım. Ben taraf olmadım olmayacağım da... Eğilmedim eğilmeyeceğim. Kimse benim adımı kullanarak siyasetini şekillendiremez. Biz hep bareber 10 yılda bu hale geldik. Ne ben ne de 16 tane ilçe yöneticim hiç bir talebimiz olmadı olmayacakta. Ben sizin gönlünüzdeki ilçe başkanıyım. Bu parti de illa başkan olmaya ya da illa milletvekili olmaya gerek yok. Ben CHP’liyim ben halkın kendisiyim. Benim eşim belediye 10 yıldır asgari ücretle çay servisi yapıyor onur duyuyorum. 10 yıldır hizmet ediyorum hizmetkarınızım. Benim de malvarlığımı ve ailem ortada. Bu kavga iktidar kavgası olmalı. Kimin başkan olduğu çok mu önemli. 10 yıldır ilçe kapısını sonuna kadar açan benim. Kimseye eyvallahımız yok. CHP kırmızı çizgimizdir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bizim kırmızı çizgimizdir. Birliğimizi kimse bozamayacak. İki dönemle sınırlı olsun diye sürekli söylüyorum. Üç dönem yaptım. Hiç kendim için ekip kurmadım. Örgütün yönetimimin oluşturdum. Bir kişi diyemez ben Cemalettinin adamıyım. Herkes yerinde dursun CHP’nin iktidarı için proje üretin, salonu birbirine katmak için değil. O meclis üyelerine hodri meydan diyorum ne söylüyorlarsa yalan. Çıksınlar burada anlatsınlar. Bu kadar korkmayın Cemalettin Alper’den ben il yöneticisi olsam nolur olmasam nolur. Ben hiç bir oyunun içine girmedim. Bu kadar delege var, bir tanesi de ilçe başkanı beni aradı desin. Faşist AKP diktasına karşı hepimizin belediye başkanımızın yanında olmamız lazım. Bugün burada kim kazanırsa kazansın, elini havaya kaldıracağım. Sokak onun ve belediye başkanımın yanında olacağım, hepiniz hakkınızı helal edin” diye konuştu. 




Sandal'dan parti için dikkat çeken mesajlar! 
Bayraklı Belediye Başkanı Sandal, kongrede dikkat çekici bir konuşma yaptı. Parti içi sert mesajlar veren Sandal, şunları söyledi:
Göreve geldiğimizde belediyeyi barıştırdık. Büyükşehir’le, muhtarlarla, STK’larla barıştırdık. Bu barışmanın örgütte de olmasını istiyoruz. Delege seçimleri kavgasız gürültüsüz geçti.Biz süreçte ‘falancayı yok sayın’ demedik. Seçimlerde partiye ihanet eden varsa onarlı dışarıda bırakın dedik. Büyük ölçüde başardık.

Kafamızın arkasında sadece Bayraklı var. Sadece hizmet var. Göreceksiniz… Bayraklı Dünyanın gıpta ile baktığı bir ilçe olacak

Örgütün görevi belediye başkanını, belediyeyi karalamak değil. Bazıları bir yere gelmenin yolunun üretmekten ziyade karalamaktan geçtiğini zannediyor.

Serdar Sandal Tuncelili... Ben Tuncelili olmaktan onur ve şeref duyuyorum. Doğduğum kentin AKP’nin giremediği tek kent olduğunu biliyorsunuz herhalde. Doğduğum kentte tarikatların olmadığını biliyorsunuz herhalde… Beni karaladığınızı zannettiğiniz şeyden ben onur duyuyorum Ne inancımızdan ne politik duruşumuzdan zerre taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Çalışarak devam edeceğiz.

Biz Serdar Sandal’ın karşısında birleşebiliriz. Birleşemezsiniz. Serdar Sandal bu parti için çalışıyor, 7/24 çalışıyor. Biz borç ödüyoruz, arkadaşlar nasıl ödersiniz diyor. Sadece 40 milyon bankalara ödedik. Ay da 3,5 milyon tasarruf ediyoruz. Biz kimseyi ötekileştirmeden parti içindeki gizli politikaların örgütlenmesine müsaade etmeyeceğiz. Başka partilere yardım edenleri başka parti için çalışanları CHP’de aktör yapmayacağız. Ben yoksam dünya yansın diyenleri bu örgütün yakasından atmak lazım. Kim birleşirse birleşsin örgüt gereken cevabı verecek. Burada ahlak kazanacak, vicdan kazanacak.

Ayhan cephesinde liste krizi, Arda da aday oldu, kürsüde çekildi! 
Kongre devam ederken flaş bir gelişme yaşandı. Selçuk Ayhan’a destek veren isimlerden olan Gençlik Kolları İlçe Eski Başkanı Serkan Arda salona gençlerin alkışları arasında aday olarak girdi. Arda gazetecilere yaptığı açıklamada ‘Adayım’ dedi. Arda ve birlikte hareket ettiği isimlerin Ayhan’ın listesini beğenmediği bu nedenle adaylık hamlesi yaptıkları öğrenildi. Ayhan’a destek veren bazı aktörler devreye girdi. Arda ve Ayhan’ı salon içinde bir odada bir araya getirdiler.



Ancak bu görüşmeden sonuç çıkmayınca Arda Divan'a yeter sayıda imzayı teslim ederek aday oldu. 

Divan’a yeterli sayıda imzaların verilmesinin ardından adaylar sırayla kürsüye çıktı. Önce Ayhan konuşurken, ardından kürsüye Pınar Susmuş geldi. Son konuşmacı olarak kürsüye gelen Arda 110 imzayla aday olduğunu belirtti. Arda konuşmasının sonunda adaylıktan çekildiğini duyurdu. Arda, "Burada bazı politik oyunlar oynanıyor. Ben bu oyunlar içinde olmayacağım . O nedenle çekiliyorum" dedi. 

2 ADAYIN LİSTELERİ BELLİ OLDU 
Konuşmaların ve flaş gelişmelerin oylamaya geçilirken iki adayın listeleri de belli oldu. Buna göre delegeler şu listeleri oylayacak: 

SELÇUK AYHAN’IN LİSTESİ
İlçe Yönetim Kurulu Asil Listesi;
Gaffer Akkel, Tunay Balıkkaya, Özlem Can, Samet Tekin, Ertuğrul Çeri, İkbal Esra Çil, Mahmut Demir, Münir Demir, Ezgi Ekici, Demet Erdoğan, Doğan Ersarı, Abdullah Güreşen, Fatma Duygu Kumaş, Muhittin Özçelik, Levent Öztürk.
İlçe Yönetim Kurulu Yedek Listesi;
 Hakan Çayır, Semra Turan, Erol Özmen, Serdar Bıçakçı, Musatfa Köse, Serap Özmen Koç, Türkan Çayır, Can Çolak, Nurdan Özarslan, Soner Bulut, Rasime Sertdemir, Belkıs Akıncı, Filiz Ağca, Damla Ulay, Meral Erdoğan, Aynar Ataş.
İl Delege listesi;
Serdar Sandal, Selçuk Ayhan, Yaşar Okuyan, Fatma Akçam, İzzet Akıncı, Nasrettin Akgün, Cemalettin Alper, Hasan Arda, Sezgin Aslan, Mehmet Atik, Zeliha Avar, Şehriban Bakır, Çağlayan Bayram, Nedret Bektaş, Binaili Bingül, Sezai Çelik, Bayram Dabanlı, Mustafa Demir, Erdal Er, Cemal Eroğlu, Servet Fırat, Sezgön Göse, Fatma Hışır, Adem Karcı, Yıldırım Kip, Ali Nuri Köse, Ahmet Küçük, Sertaç Mete, Levent Ölçer, Bahattin Özdemir, Selin Tabazik, Muhharrem Sanır, Hamdi Sönmez, Coşku Şahin, Fıratcan Tan, Ayşe Güneş Taşoğlu, Melahat Teke, Turgay Topal, Ali Musa Türk, Ömer Yılmaz. 


PINAR SUSMUŞ’UN LİSTESİ
Yönetim Kurulu Asil Listesi;
Hülya Aksoy Devrilen, Zöhre Berk, Zuhal Eroğlu, Kadir Gören, Cemile Hangün, Teoman Karaca, Mehmet Kaya, Kamil Kaygül, Melis Kırıcı, Mahir Mumcu, Tansel Namlıses, Nazire Oktar, Ali İzzet Uğur, Ozan Uludağ, Serkan Yıldırım, Volkan Yıldız.
Yönetim Kurulu Yedek Listesi; Erol Atkın, Zergül Dönmez, Berna Tosun, Dilek Sarıgöz, Savaş Çelik, Semra Akar, Rıza Demirtaş, Muharrem Şahin, Habib Çelik, Sevgi Alkan, Gülben Kulaç, Ekin Deren Sığanık, Fatih Aşçı, Alican Gezgin, Koray Bozefe, Zeynep Varışlı.
İl Delege Listesi; Fatma Ağır Göl, Ramazan Altındiş, Fatma Aytül Çağlar, Dursun Çetinkaya, Nuri Dorukm, Levent Emre, Zekiye Leman Erdoğan, Cemil Ertuğrul, Songül Gök, Ayfer Gündoğan, Melek Gürboğa, Selahattin Güzel, Suna Karabağ, Alper Karaca, Özgür Karakaya, Sermet Kavas, Cahide Kaynakgöz, Kemalettin Keleş, Eşref Kocacık, Rıfat Koçali, Aziz Köksal, Yaşar Kemal Moğultay, F. Feray Nebioğlu, Aydınoğlu, Tanju Odabaş, Yaşar Okuyan, Şengül Ozakalın, Serdar Sandal, Yılmaz Soydaş, Pınar Susmuş, Niyazi Şehitoğlu, Nazlı Selin Tabazik, İsmail Teke, Tolga Tuğcu, Bengül Tüfekci, İrfan Türkköz, Mehmet Uyar, Cansel Yaman, Sultan Yıldırım, Satılmış Yüksel.
Sandal iki liste de Alper tek listede!

 Bayraklı Belediye Başkanı Sandal her iki listede de il delegesi adayı olarak yer aldı. İlçe Başkanı Alper ise sadece Ayhan’ın listesinde il delegesi adayı olarak yazıldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Birol DOYRANLI
 21 Aralık 2019 Cumartesi 19:48
Bayraklı İlçe Başkanlığı demokrasi şöleninde, kongre delegelerinin iradesi sandığa yansımış ve kadın siyasetçilerimizin önü açılmıştır. Bu nedenden dolayı bu iradeyi destekleyenleri kutluyorum. Bayraklı''da kadın belediye başkanı, kadın ilçe başkanı olmaz anlayış ve inanışı çöpe atılmıştır. Bence bu Bayraklı''da devrimdir. Teşekkürler Bayraklı.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir