MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Bayraklı'da kongreye doğru... Şahin anlattı: 2 ayda neler yapıldı, neden aday?
Politika
9 Şubat 2022 Çarşamba 09:25

CHP Bayraklı'da kongreye doğru... Şahin anlattı: 2 ayda neler yapıldı, neden aday?

CHP Bayraklı’da gözler 13 Mart’taki kongrede… 2 aydır geçici yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan Şahin, “Atandığımda benim kafamda çalışmak, üretmek, toparlamak dışında bir şey yoktu” dedi, kongrede aday olmak istediğini söyledi. Şahin, geride kalan zaman zarfında yapılan çalışmaları, başkan seçilmesi halinde yapmak istediklerini anlattı. Şahin, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’la uyum içinde çalıştıklarını belirtti, "Bizim uyum içinde olmamız partiliye güven veriyor" dedi.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı İlçe Örgütü’nde 13 Mart Pazar günü kongre heyecanı yaşanacak.

13 Aralık’ta geçici yönetim kurulu başkanı olarak atanan Necati Şahin, görevde iki ayı geride bırakırken, Gerçekizmir’e açıklamalarda bulundu.

Kongrede aday olmak istediğini paylaşan Şahin, geride kalan zaman zarfında yapılan çalışmaları, başkan seçilmesi halinde yapmak istediklerini anlattı.

Şahin, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’la uyum içinde çalıştıklarını belirtti, “Bizim uyum içinde olmamız seçmenimize partili arkadaşlarımıza da güven veriyor” dedi.

PARTİM BANA NE GÖREV VERDİYSE ONU YAPTIM
Dernek yöneticiliği yapması ve geçmişte belediyedeki görevi nedeniyle STK’ları çok iyi bildiğini ve iyi diyalog içinde olduğunu söyleyen Şahin, partide geçmişte ne görev verildiyse yaptığının altını çizdi.

Şahin, “Ben geçtiğimiz Nisan ayında emekli oldum Bayraklı Belediyesi’nden. Belediyede sivil toplum örgütleri, siteler masası gibi böyle sürekli sokakta olduğum, insanlarla sıcak diyaloglar kurduğum yerlerde görev yaptım. Bu görevim neticesinde tabi Bayraklı’daki kurum ve kuruluşları, insanların çoğunu tanıyorum. Gençlik yıllarımdan beri zaten ben partinin üyesiyim. Karşıyaka’da yıllarca çalıştım, partim bana ne görev verdiyse onu yaptım. Ben bir derneğin de 10 yılı aşkın süredir başkanlığını yapıyorum. Benim sivil toplum örgütleriyle, insanlarla ilişkilerim çok iyidir. Aynı zamanda esnaf yönümde var. O yüzden yani kişilerle iletişim kurmak, onlara ulaşmak benim için zor bir şey değil. Ben parti insanıyım. Bugüne kadar kimseyle ortak bir hareketim olmadı. Tamamen partim bana ne görev verdiyse, ben onu yaptım. Geçen dönem Cemalettin Başkan ‘abi divana yazıyorum’ der, giderim görev yaparım…. ‘Seçim kuruluna yazıyorum abi’ der gider orada görev yaptım. Serdar başkanla beraber adaylığı süresince STK’larla koordinasyon bölümünde görev yaptım. Çok iyi iş çıkarttık o süreçte..." dedi. 

KAFAMDA HEP ÇALIŞMAK ÜRETMEK VE TOPARLAMAK VAR
Şahin, geçici yönetim kurulu başkanı olarak geride kalan 2 aylık sürede yaptığı çalışmaları şöyle anlattı:

"Genel Merkez yaklaşık elli günlük bir araştırma yaptı çok zor bir süreçti. Türkiye’nin her tarafından beni arkadaşlarım aradı. ‘Necati bey sizi soruyorlar bize’ diye… Çok geniş bir yelpazede araştırma yapmışlar. Mevcut adaylar içinde de bizi uygun bulmuşlar. Tabi ben bundan çok onur duydum.  Atandığımda benim kafamda çalışmak, üretmek, toparlamak dışında bir şey yoktu. Ben hemen 24 mahallede temsilciler ve delegeleri topladım. Onlarla sohbetler ettik tanıştık, konuştuk dertlerini dinledim amacım örgütü bir ayağa kaldırabilmekti. Bunun da yolu temas etmekten geçiyor. Ben gitmeyi uygun gördüm. Toplantılar yaptık. Genel olarak insanlarımız kırılgandır. Tabiat boşluğu sevmez. Boş bıraktığınız zaman gelir onu biri doldurur. Bayraklı’da da öyleydi… 50 günlük boşluk olmuştu…. Saha çok ihmal edildi ve saha çok boş kaldı. Doğal olarak örgütte bir soğuma oldu. Siyaset soğumayı da sevmez. Sürekli diri tutmanız gerekiyor. Geldiğimizde büyük bir boşluk vardı. Önce vefa ziyaretleri yaptım. Bu arada mahalle çalışmalarımızı başlatırken Genel Başkanımızın çok önemsediği aile destekleri sigortası var. Onunla ilgili broşür dağıttım. Mutlaka bunu bilmeleri gerektiğini anlattım.

Delegelerle bir araya geldim. Benim kadar onların da sahada olmaları gerektiğini anlattım. Özel günlerine, cenazelerine gittim. Beni kim çağırıyorsa gittim. Sürekli orada CHP’nin bir ilçe başkanının olduğunu öne çıkartarak çalıştık. Epey bir üye kaydı yaptık. Toplu geçişler var.  Önümüzdeki günlerde geniş katılımlı bir tören yapabiliriz. Göreve geldiğimiz ilk günden beri partimiz hiç boş kalmadı. Yüzlerce insan geldi. Her gün yüze yakın insan partimizi ziyaret etti, insanlar özlemişler. Hepsiyle tek tek ilgilendim."

KONGREDE ADAY OLMAK İSTİYORUM
İlçe kongresinde aday olacağını açıklayan Şahin, kongrede başkan seçilmesi halinde yapmak istediği çalışmaları anlattı.

Şahin, “Ben resmi olarak seçim tarihi açıklanmadan bir çalışmaya girmedim, çünkü bana yakışmazdı. Ortada bir ilçe başkanı olarak seçim tarihi yok adaylık çalışmasına girmemiz doğru değildi. Bu arada da seçim kuruluyla, diğer kurum ve kuruluşlarla partimizin ilişkilerini düzenledik. Avukatlarla toplantı yaptık. Seçim kuruluna üyelerimizi yaptık. İlçemizde resmi anlamda ne kadar işi varsa onların hepsini tamamladık bir de partimizin derlenmesi toplanması noktasında çalışmalar yürüttüm ben. Tabi ki bu süreçten sonra ben de adayım. Aday olmak istiyorum. Önümüzdeki günlerde resmi olarak açıklayacağım. Biz bu partinin içinde çok yol aldık. Ben tamamen yüzünü halka dönen bir başkanlık düşünüyorum yani halkın içinde olan, mahallelerde gezen dolaşan, esnafı, halkı dinleyen partili arkadaşlarımıza gerekli önemi veren bir başkan olmak istiyorum. Özellikle de mahalle temsilcilerinin siyasal anlamda güçlenmesine gayret edeceğim. Onları belli yetkilerle donatacağım. Ben burada genel başkanımızı temsilen görev yapıyorum onlar da mahallede doğal olarak ilçesini temsilen görev yapacaklar. Herkese yüzünü dönen, herkesin derdiyle ilgilenen bir yapı düşünüyorum ben. Mahallelerde bazı görevlendirmeler yapacağım. Mesela ilçede bir vatandaş geliyor ‘ben açım’ diyor, iş istiyor. İlçemizde hemen bir başvuru formu gibi bir şey oluşturdum. Bunların ben havada kalmasını istemiyorum. Yıllardır bu konuda çok rahatsızlıklarımız oluyor. Biz insanlar gelsin yazsın neyse derdi ve orada da bazı istatistikleri yakalayalım diye her şeyi yazdık. Onu ben hemen ilgili arkadaşlarıma veriyorum. Önümüzdeki dönemde mahallelerde bir yapı oluşturmak istiyorum, muhtarların da içinde olduğu veya oradaki sivil toplum örgütleri ve orada yaşayanlarla birlikte çok geniş bir yapı. Bu çalışmayı belediye ile birlikte de yapabiliriz. Aylık olarak ben mesele mahallelerde toplantılar yapmayı planlıyorum. Mahallelerde bu toplantıları daha sık yapacağım. Her ay bir mahallede muhtar ile bir araya geleceğiz buranın derdi nedir diye raporlayıp belediye başkanımıza aktaracağız biz. Belediye başkanımızın görmediği olabilir, duymadığı olabilir. Bir de benim burada görevim örgüt başkanı olarak belediye başkanımı doğru bilgilerle donatmak” dedi.

BİZİM SERDAR BAŞKANLA UYUM İÇİNDE OLMAMIZ PARTİLİYE GÜVEN VERİYOR
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın atanma sürecindeki desteği, geçici yönetim kurulu başkanı olarak belediye ile uyumu ve ilçe başkanı seçilmesi halinde belediye başkanı ile nasıl bir iletişim içinde olacağı ile ilgili Şahin şunları söyledi:

"Serdar başkan ilçenin belediye başkanı. Serdar Başkan aynı zamanda delegemiz… Genel merkezimiz MYK’mız bizi atarken doğal olarak ilimize, büyükşehirimize, belediyemize tabi ki soracak. Onlara da sormadan araştırma yapmadan birini atamaları tabi ki doğru olmaz ama ben diğer arkadaşlarımızı olumsuz bir anlamda ifade etmiyorum sonuç olarak Serdar başkan da rahat çalışabileceği, koşturabileceği bir aday üzerinde durmuştur. Bu göreve kendinizi vakfedeceksiniz, sahayı bileceksiniz, zamanınız olacak bütün kurum ve kuruluşlarla diyaloglarınız iyi olacak. Benim de bu doğrultuda bir takım avantajlarım vardı benim doğal olarak bu avantajlardan dolayı Serdar başkanımız da tabi ki benimle ilgili olumlu ifadede bulunmuştur. Çünkü biz STK’larla çok önemli çalışmalar yaptık başkanla birlikte. Çalıştığımız dönemdeki faaliyetlerimizi de bildiği için faydalı olabileceğimi düşündüğü için görüş beyan etmiştir. Daha önce de  söyledim benim ismimi bugüne kadar siyasette ‘bunun adamı, şunun adamı’ diye bir adlandırmaya hiç denk gelemezsiniz. Serdar başkan bizim daha önce belediye başkanımızdı. Bugün de benim bir ilçe başkanı olarak mesai arkadaşım. Ele ele, gönül gönüle vereceğiz. Bayraklımıza hizmet edeceğiz. Bu çok önemli benim için. Bir de ben belediye başkanıma sahadaki tüm önemli bilgileri vermek durumundayım. Yani bir eksiği bir yanlışı olduğu zaman, bir hatası olduğu zaman ben bunların hepsini bir araya geldiğimizde ‘ başkanım şununla ilgili bir takım olumsuzluklar var’ veya ‘bu böyle, bu şöyle’ diye tabi ki yardımcı olacağım kendisine benim görevim o... Bizim tabi uyum içinde olmamız gerek. Bizim uyum içinde olmamız seçmenimize partili arkadaşlarımıza da güven veriyor. O yüzden bir elmanın iki yarısı gibi kabul edebiliriz. Bir yanda örgüt dururken bir yanda belediye var. Uyum konusunda sorun yok, böyle de devam edecek. Serdar başkan hep sokakta. Sahada olan bir başkan… Bir de Manavkuyu ve Adalet Mahallesi’nde yapmış olduğu imar plan değişikliği çok önemli bir değişiklikti. O gün o toplantıya yaklaşık bin kişi civarında insan geldi. Böyle hassas bir konuda bin kişinin önüne çıkıp bazı şeyleri yapmak o kadar kolay bir iş değildir.  Özellikle Adalet ve Manavkuyu’da imar plan tadilatı çok önemli yeni bir vizyon kazandıracak. Bayraklı Belediyesi sosyal belediyeciliği çok başarılı uyguluyor. Bir de mevcut hükümetin belediyeler üzerindeki baskısı ortada… Serdar başkana sonsuz destek olacağız.”

SAĞDUYUNUN HAKİM OLACAĞINI BİLİYORUM
13 Mart’ta gerçekleşecek ilçe kongresiyle ilgili delegasyona, örgüte ve adaylara mesaj veren Şahin, "Çok toparlayıcı bir karakterim var benim. Mahallelere girdiğimde ya da toplantılara girdiğimde bir abi portresi çizdiğimi, kimseyle bir sorunum olmadığımı gösteriyorum. Bu iş bana bir misyon yüklüyor. Ben burayı derler toparlar, geliştiririm bu konuda bir sıkıntı yok. Sahadaki tecrübelerim, ilişkilerim iyidir o konuda. Benim delege arkadaşlarımızdan ricam; sağduyulu olmalarını istiyorum. İnanıyorum da böyle olacaklarına. Diğer aday arkadaşlara da çok yakın duruyorum. Bizim yukarıda yapacağımız ayrıştırma günümüz siyasetinde görüyorsunuz aşağıya kadar yansıyor. Biz hepimiz partinin insanlarıyız birimiz belki daha iyi yapar projeleri farklıdır, öbürü daha başka şekilde yapar ama ben delegenin çok sağduyulu davranacağına inanıyorum. Hizmet etmeye hazırım. Sağduyunun hakim olacağını biliyorum, öbür arkadaşlarımı da çok seviyorum ve yarın bir gün ben seçimden çıktığım zaman da onlara önemli işler düşecek. Onlara da söylüyorum zaten bu iş bitti diye gitmek yok. Yine hep beraber Bayraklı’da çalışacağız ve üreteceğiz" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir